Prijzen eten en drinken veranderen
Dat staat in een memo van de afdeling Food & Drinks van de RUG. De prijsaanpassingen zijn het gevolg van een klanttevredenheidsonderzoek en marktvergelijking.
Uit een online enquête van juni 2014 blijkt volgens de afdeling dat studenten en medewerkers de prijzen in de restaurants, take-aways en koffiecorners van de universiteit ‘als duur en onduidelijk ervaren’. Daarnaast blijkt uit een vergelijking van het assortiment bij andere universiteiten, hogescholen en lokale horeca in Groningen dat de prijzen van eten en drinken aan de RUG niet ‘marktconform’ zijn.
Soep de luxe
De prijzen voor koffie, zuivel, fris, kroketten en krentenbollen worden daarom aangepast. Zo kost een kop thee straks geen 50 cent meer, maar 80 cent. En kost Hesselink koffie straks geen 1 euro meer, maar 1,10 euro. De prijs van een broodje ham of kaas stijgt van 60 naar 90 cent. En een kroket wordt 10 cent duurder, namelijk 1,50 euro.
Maar er dalen ook een flink aantal prijzen. Een kleine soep de luxe is straks geen 1,60 euro meer, maar 1 euro. Zuivel (kwart liter) gaat van 90 cent naar 75 cent en een flesje fris van 1,80 euro naar 1,65. De prijs van fruit daalt van 85 cent naar 60 cent.
Het universiteitsbestuur heeft de prijsaanpassingen inmiddels goedgekeurd.