De muzikale smaak van Minke Haveman

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Sinds september van dit jaar is Minke Haveman de nieuwe senior communicatie adviseur bij de UB. Maar dat is niet alles wat ze doet. Ze heeft een eigen blog: ziejemorgen waarop ze hele mooie verhalen schrijft. En sinds kort runt ze ook de website moedersingroningen.nl. Een site voor moeders ( en vaders) met tips voor allerlei leuke doe-dingen, mooie artikelen en interviews. En ze werkt ook nog ieder jaar voor Eurosonic-Noorderslag. Een duizendpoot dus, die houdt van schrijven en ook van muziek. Kijk maar eens naar die fraaie Playlist vol met feelgood nummers en swingende soul.

 

Meezingen

Ze luistert eigenlijk altijd naar muziek, onderweg, thuis en op kantoor. Met koptelefoon op, dat wel. En dan moet ze zich inhouden om niet mee te zingen want dat doet ze thuis graag. ‘Wel altijd alleen, dat is beter voor iedereen.’ En dan ook lekker dansen door de kamer. Het liefst samen met haar dochtertje die fan van is het nummer Happy van Pharell.

Rommelige liefhebber

Thuis luisterde ze heel veel ‘vrouwenmuziek’. Aretha Franklin, Gloria Estefan, Mathilde Santing en The Bangles. Vooral die laatste was populair bij haar en haar zusje. ‘Ik schat dat we Eternal Flame duizenden keren hebben staan meezingen voor de spiegel met onze ‘alsof’ microfoons’.  Maar ze luisterde ook net zo goed naar Green Day en daarna lekker naar The Backstreet Boys toen ze puber was. Alles door elkaar dus. Klassiek, pop, rock, techno. ‘Ik ben niet genre-vast, ik ben vooral liefhebber. En dus nogal rommelig;-)’.

Live

Van Gelredome-krakers moet ze niets hebben. Liever gaat ze naar meer intieme concerten in De Oosterpoort of naar Simplon. Ze gaat wel te weinig vind ze zelf. Toch is ze laatst in De Oosterpoort nog naar The Boxer Rebellion geweest.

Soundtrack

Er staan veel fijne soulmuziekjes in de lijst van Minke. Als ik haar vraag waar haar liefde voor soulmuziek vandaan komt vertelt ze dat ze het meest houdt van nummers met een verhaal en dat juist die veel voorkomen in de soulmuziek. ‘Ik heb eigenlijk altijd een soort ‘soundtrack. Dat nummer luister ik dan weken of maanden heel erg vaak en dan ineens nooit meer. Er zijn een paar die ik blijf luisteren en dat zijn blijkbaar vooral soulnummers’.

Ze luistert nu veel naar het akoestische album van Skunk Anansie. Haar favoriete liefdesliedje van nu staat daar ook op. You do something to me.  Haar all time favorite liefdesnummer is misschien wel van Whitney Houston maar dat houdt ze eigelijk liever geheim.

 

 

 

 

 

11-11-2013