De muzikale smaak van Rien Herber

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Rien Herber is hoogleraar geo-energie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een studie Geofysica in Utrecht was hij onder meer adjunct-directeur bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en hoofd Exploratie voor Europa bij Shell.

In november 2011 ontving hij de IBM Faculty Award voor bijzondere verrichtingen op het terrein van ict-onderzoek en innovatie. Hij kreeg de award voor zijn onderzoek naar het voorspellen van trillingen in verband met gaswinning.

Aardbevingen door de gaswinning in Slochteren en het recente debat over schaliegaswinning, het zijn kolfjes naar de hand van Rien Herber.

Schaliegas:op zoek naar een mening.

Herber over gaswinning en aardbevingen.

Liefde voor de ondergrond.

 

Sixties

‘Zoals je aan het lijstje wel kunt zien, ben ik een kind van de sixties! Sommige bands uit die tijd, zoals Pink Floyd, Beach Boys en the Kinks hebben tijdloze muziek gemaakt. Jimi Hendrix staat er op vanwege de prachtig scheurende gitaar. En het nummer van de Band is verreweg het beste live gespeelde nummer dat ik ken. Maar ook meer recent, Mark Knopfler, daar kan ik een hele top 10 mee vullen, alweer die gitaar!

Plezier

‘Singer/songwriters zoals JJ Cale en Howe Gelb horen ook echt in dit rijtje thuis. Relaxed en heel origineel, perfecte muziek voor een zomeravond. En van de Nederlandse muziek is het album dat De Dijk heeft opgenomen met Salomon Burke van buitengewone klasse. Je ziet het, een gevarieerde lijst met muziek waar ik thuis graag naar luister of op mijn iPod in de trein. Ik hoop dat jullie er ook veel plezier aan beleven.’

 

 

 

 

 

02-12-2013