Dit weekend: lekker veel foto en film

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Foto

Er zijn op dit moment een paar hele mooie fototentoonstellingen in de stad die echt de moeite waard zijn. De eerste waar je naar toe moet is in galerie Lichtzone in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat. Urban Observations. The Informal City heet de tentoonstelling en de foto’s zijn allemaal van Johanna van der Werff. Het zijn ongemanipuleerde, natuurlijke beelden met een verassende gelaagdheid. De schoonheid van de wereld wordt schijnbaar terloops door haar vastgelegd.

johanna

Next stop: Five views from Korea  in galerie Noorderlicht. Noord en Zuid Korea en de oneindige Koude oorlog die daar woedt, dat moet interessante beelden opleveren. En dat doet het ook. De schoonheid van de natuur naast de schoonheid van koud beton. De serieuze blik van een militair naast het zorgeloze beeld van bellen blazende scholieren. Het zijn mooie visies op een verdeelde plek op aarde.

noorderlicht

Als laatste moet je zaterdag naar het CBK gaan. Daar is een tentoonstelling te zien die in samenwerking met Noorderbreedte is opgezet. Vier topfotografen uit het Noorden krijgen de kans hun werk te laten zien. Reyer Boxem, Harry Cock, Marieke Kijk in de Vegte en Siese Veenstra doen in hun foto’s verslag van bijzondere mensen en initiatieven in het Noorden. Klazienaveen, Oostwold en Muntendam zijn dorpen die voorbij komen. Unieke inkijkjes in gebieden dicht bij huis.

Reyer-Boxem

 

Film

Die fototentoonstellingen ga je natuurlijk overdag bekijken. s’Avonds is er dan lekker tijd voor nog meer kijkplezier,  want dan kun je naar de film. Er draaien een aantal hele leuke op dit moment.

‘Her’ is de nieuwe film van Spike Jonze.  De film gaat over Theodore Wombly die verliefd wordt op een computerstem. Wombly is een eenzame man, zijn relatie is net over en hij slijt zijn uren bij een bedrijf dat namens mensen liefdesbrieven schrijft. In zijn eenzaamheid besluit hij een besturingssysteem te installeren dat met een vrouwenstem tegen hem praat. Een ontroerende film over eenzaamheid en computerintelligentie.

[vsw id=”WzV6mXIOVl4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Wes Anderson is een filmmaker met een compleet eigen stijl. Hij heeft een oeuvre opgebouwd dat een universum op zich is. Je herkent zijn films altijd uit duizenden. Ze zitten propvol grappige details en bizarre personages, vertolkt door vaste Anderson-acteurs. Zijn nieuwste baby heet The Grand Budapest Hotel en is eigenlijk een film versie van het spel Cluedo. Veel te ingewikkeld om het complete verhaal hier uit de doeken te doen,  maar als je houdt van droogkomische humor en melancholie dan zit je bij deze film goed.

[vsw id=”M596ENAiXKI” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Heb je zin in iets luchtigs, grappigs en niet te moeilijk? Ga dan naar de Lego film! Serieus. Je denkt misschien; ‘hoe oud denk je dat ik ben?’ , maar deze film is echt niet alleen voor jongetjes van 8. Afgezien van het zoetsappige Hollywood einde dat er misschien wel voor de jonge kijkertjes inzit,  is de film verder super grappig. Absurde en droogkomische humor met heel veel vaart gebracht. De moeite waard, echt waar!

[vsw id=”7yIWifibZc8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Etsy: boekenplank

Heb je geen zin om weg te gaan,  maar wil je lekker in de zon te zitten met een boek, dan heb ik op Etsy een paar mooie items voor je boeken gevonden.

 

 

 

 

14-03-2014