Dit weekend: Zappa, Aletta en veel boeken

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Frank Zappa

Hij overleed alweer twintig jaar geleden, maar hij heeft nog steeds een legendarische status: Frank Zappa. Gek of geniaal, dat vroeg men zich vaak af. Laten we het simpel houden en zeggen dat hij maffe muziek maakte. Rock, opera, pop, jazz, klassiek, hij draaide als componist nergens zijn hand voor om en nog belangrijker: hij gaf overal een zeer eigenwijze draai aan.

Dit gelezen hebbende zul je ook niet verbaasd zijn dat de beste besnorde man ook composities voor orgel heeft geschreven. Benieuwd geworden? Aanstaande zondag speelt de Zwitserse toporganist Yves Rechsteiner in het kader van Schnitgers droom stukken van Zappa op het orgel in de Der Aa-kerk.

[vsw id=”imAWVWi5PIU” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Aletta Jacobs

Een voorstelling in en rondom de Stadsschouwburg, dat klinkt interessant. Volgens de makers van de musical (GOOV) is het verhaal te groots om in één zaal te laten zien en daarom zal iedere bezoeker twee verschillende locaties bezoeken, voordat iedereen zich weer verzamelt in de schouwburg.

Het wordt een Avontuurlijk Avondje Aletta want dat past bij haar, Gronings icoon, nationaal voorvechter, internationaal wegbereider, pionier, Vrouw met Karakter dus. Vandaag, vrijdag 7 maart,  is de première en de voorstelling is nog te zien t/m 12 maart en van 11 t/m 15 juni nog een keer.

Poster-Aletta-de-Musical-8-12-maart-2014

 

Noord Houdt Woord

Het is druk dit weekend in de Der Aa-kerk. Kun je zondag naar de muziek van Zappa luisteren, zaterdag is het tijd voor de literatuur. Het boekenfeestje Noord Houdt Woord of beter ‘Het boekenbal van het Noorden’, vindt weer plaats. De feestelijke opening van de nationale Boekenweek voor het Noorden.

Bekende en minder bekende auteurs, muziek, eten en drinken, gezelligheid ten top! Oek de Jong komt, net als Auke Hulste en Ingmar Heytze. En het muzikale gedeelte wordt verzorgd door DJ-duo La Crème Brulee. Trek aan dat beste pak en hup naar de kerk dit weekend.

NHW_logo

 

Etsy: boek

In het kader van het Groningse boekenbal zocht ik op Etsy naar leuke boeken acessoires. En vond bijvoorbeeld een mooie i-pad mini bookcase, een beletterde sjaal, een bronzen boek ketting en nog veel meer. Check it out!

 

 

 

 

07-03-2014