Eurosonictips

Lekker op stap of blijf je fijn achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Eurosonictips

Voor het eerst sinds jaren is Eurosonic niet meteen uitverkocht. Noorderslag wel – zoals altijd -, dus mocht je daar nog heen willen ben je aangewezen op Marktplaats. Of je kunt het gewoon niet betalen, want ja, student. Geen nood, want ieder jaar is er meer te zien voor helemaal niks. Naast Eurosonic zijn er een heleboel andere Sonic’s om te bezoeken.

FreeSonic

freesonic Zoals de naam al zegt is FreeSonic lekker gratis. Het programma speelt zich voornamlijk af in de EMG Faktors, maar er staan ook bands in de Kar, de Toeter en de Benzinebar.

FreeSonic levert een aantal showcases van labels en bookingsbureau’s, veel Groningse bands en op donderdag de grote Sikkom show. Thema? ‘Popmuziek in een brede verschijningsvorm die de oren verwennen met muzikale fantasie.’

GrunnSonic

grunnsonic 2015

GrunnSonic is een alternatieve showcase met een Gronings smoelwerk. Ze zien zichzelf als de dochter van ESN.

Je kunt de Groninger knallers zien op het Energy stage op het Cibogaterrein, in de Subsonic, de Warhol, Buckshot en The Crown.

AlterSonic

altersonic

Op AlterSonic staan niet alleen Groningse bands maar ook een aantal Britse en Belgische acts. Het minishowcasefestival speelt zich af op drie podia in de Drie Gezusters. Altersonic is een non-profit organisatie en ze vragen een bijdrage van de bands. De bands zijn dus supergemotiveerd om zich te laten zien aan het publiek.

BB Sonic

bb sonic

BB staat voor Benzinebar en dan weet je dus ook meteen waar dit festivalletje plaatsvindt. Je kunt natuurlijk weer net als voorgaande jaren op de vrijdag naar de punkrockheavvymetalkaraoke. Die is gratis. De bands van donderdag en zaterdag kun je zien zonder bandje, maar je moet wel entree betalen.

Dit is een podium vooral geschikt voor de liefhebbers van het wat ruigere werk.

PlatoSonic

platosonic Ook een oude vertrouwde in het gratis muziek aanbod is PlatoSonic. Al eeen tijdje niet meer alleen in muziekwinkel Plato maar ook bij de buren, de Coffeecompany.

Hier geldt altijd: kom op tijd, want vol is vol en vol is het bijna altijd. Er staan dan ook altijd hele leuke nieuwe spannende Nederlandse en buitenlandse acts, dus zeer de moeite waard.

NegerSonic

Je hebt randprogramma en je hebt randprogramma. En je hebt NEGERSONIC, de moederfukker van al het randprogramma rondom Eurosonic/ Noorderslag.

Het door Dj De Rooie Neger georganiseerde evenement is inmiddels een vaste waarde tijdens het festival. Dit jaar onder andere met Peter Pan Speedrock en Lucas & Gea. Een geweldige combi als je het mij vraagt.

PleuropSonic pleuroposter2014

Ontstaan uit onvrede over het gebrek aan punk- en metalacts uit de alternatieve Nederlandse muziekscene is PleuropSonic ontstaan.

Je kunt voor een stevige bak gratis herrie terecht in De Zolder, De Crowbar, de ORKZ-bar en Pino.

Circlesonic

CircleSonic-poster Voor het wat rustigere werk kun je zaterdag naar de Spiegel. Daar vind CircleSonic plaats. Een initiatief van de Groninger Singersongwriter Circle. Zingende en gitaarspelende troubadours in de bovenzaal, dus lekker intiem.

 

 

Dit is natuurlijk lang niet alles. Er zijn ook nog een groot aantal gratis showcases van labels en bookingsbureaus her en der verspreid in de stad. Je hebt bijvoorbeeld nog de White Russian Records showcase in de Crowbar, Full Spectrum showcase in het Concerthuis, Geertruida showcase in de Warhol, Wolf Atlas in the Crown en The Sound of Young Holland, een showcase van het Subroutine label in O’Ceallaigh en de Kult.

Genoeg te doen, zien en horen dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-01-2015