Finalisten POPGroningen Talent Award

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week twee nummers van de eerste twee noordelijke bands die door zijn naar de finale van de POPGroningen Talent Award. And The Gods Made Coffee en Tied Laces zijn de eerste bands op 19 april mogen aantreden in Vera. 

 

 Tied Laces

Oktober 2013 richt een clubje vrienden van de middelbare school de band Tied Laces op. Was het eerst nog alleen jammen in de pauze, na een tijdje werden ze toch ambitieus en vormden ze een band.

Tied Laces is een popband met een herkenbaar en eigen geluid. Zelf luisteren ze naar John Mayer, Gabe Bondoc, Ed Sheeran en Red Hot Chilli Peppers. De nummers van de band bestaan uit aanstekelijke gitaarmelodieën met funky bassgrooves en stevige drumbeats. Thema’s zijn: relaties, liefde, heimwee, blijdschap, familie en verdriet. En af en toe een scheurende solo wordt ook zeker niet gemist in een set.

Gezien de leeftijd van de heren (begin twintig) staat Tied Laces nog in de kinderschoenen maar nu al hebben ze een serieuze ambitie. De jongens willen maar één ding: mooie muziek maken met elkaar en mensen een kans geven daarvan te genieten. Samenhang en connectie, dat staat bovenaan.

foto Jan Westerhof

foto Jan Westerhof

 

And The Gods Made Coffee

...And The Gods Made Coffee is een rocknrollbluespunkloudscreamnoiseshit-band uit Groningen zonder pretenties. Als die omschrijving niet duidelijk genoeg is: de muziek is hard, schreeuwerig en weinig subtiel. Hoewel al opgericht in 2010 is …And The Gods Made Coffee pas sinds een jaar serieus bezig. Na een tijd experimenteren met verschillende muziekstijlen, vond een vriend van de band dat er nu toch echt eens serieus werk gemaakt moest worden. Zijn methode: een ultimatum. Voor 1 augustus 2013 moest er een videoclip online staan, zo niet, dan kreeg ieder bandlid een pak slaag met een stok.

De clip staat online, ze hebben een handvol nieuwe nummers geschreven, plannen voor een EP en ze hebben de finale van de POPgroningen Talent Award in Vera bereikt.

Bij And The Gods Made Coffee draait het om energie. Een frontman die tussen het publiek moshpits ontketent, beukende drums, snijdende gitaren en een bas die klinkt als een kotsende oma zijn de ingrediënten; de live shows zijn een beleving die je moet meemaken. Kort, krachtig en hard.

 

and the gods

Foto Bob de Vries

 

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in een professionele omgeving. De winnaar van de POPgroningen Talent Award mag op het Bevrijdingsfestival Groningen spelen, op Eurosonic én stoomt automatisch door naar de finale van de SENA Performers POPnl Award in De Melkweg.

Lees hier op de site van 3voor12 Groningen een recensie van de eerste halve finale die vorige week in Simplon plaatsvond. De volgende halve finale is donderdag 27 maart, ook in Simplon. De finale is 19 april in Vera.

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

19-03-2014