Kim Janssen

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Britten van Kim Janssen.

Zacht

We gaan in de podcast gewoon van het een in het andere uiterste. Hadden we vorige week nog de metal van The Horrible Twunts. Deze week kun je genieten van Kim Janssen. Kim maakt zachte muziek. Soms zingt hij bijna fluisterend. Zijn muziek heeft raakvlakken met folk en klassiek. Kerkkoren en klassieke instrumenten zijn hem niet vreemd. Zijn grote voorbeeld? De Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist Sufjan Stevens.

Klassiek en neonlichten

Hij groeide op in het buitenland, Azië. Van zijn 11e tot zijn 15e zat hij op een Britse kostschool in Katmandu, Nepal. Hij luisterde veel naar klassieke muziek, bestudeerde veel geschiedenis. Dingen die hij probeert in zijn liedjes te vangen. Hij zingt teksten die soms honderd jaar oud zijn. Van dichters als Robert Herrick en W.N.Hodgson. Maar het is niet allemaal oud en klassiek dat de klok slaat. Hij is van plan zich voor zijn volgende album te laten inspireren door de stad Bangkok waar hij ook een tijdje woonde. En door de synthpop van de Franse band Phoenix. Geluiden van de grote stad en neonlichten. Daar horen synthesizers bij volgens Kim. Luister eerst naar het mooie nummer Britten. Hier zitten ze nog volop in, de klassieke instrumenten.

[vsw id=”y6vSSls6Zjg” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

http://kimjanssen.net/

https://www.facebook.com/janssenkim

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naarMerel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

23-10-2013