Laat je verrassen door Fré Moorrees

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Deze week gaan we voor de playlist naar de Faculteit Wijsbegeerte. Daar werkt Fré Moorrees. Ze is webmaster en communicatiemedewerker en heeft een geweldig veelzijdige muzieksmaak. Die ze trouwens niet tentoonspreidt op haar werkplek want daar heerst stilte. Af en toe onderbroken door het geluid van een telefoon,  maar meer niet.

Je zult haar dus ook niet horen zingen op het werk. Dat doet ze alleen thuis want daar kan het lekker hard. Viool spelen doet ze ook trouwens. Eerst in orkesten en later in bandjes. Ze komt uit een gezin waar veel naar muziek geluisterd werd. Klassieke muziek vooral. Haar ouders namen haar mee naar klassieke concerten en dat vond ze altijd heel leuk. Behalve dat ze wel altijd bang was dat ze moest hoesten en dat ze de parfum van al die sjieke mensen zo vond stinken.

Ze luisterde toen ze klein was ook veel naar kinderplaten zoals Peter en de Wolf en Alfred Jodocus Kwak van Herman van Veen. Ze kan zich nog herinneren dat kant B van Peter en de Wolf begon met het schieten van jagers die vertolkt werden door de pauken. Ze schrok elke keer weer ondanks dat ze allang wist dat het kwam. Even schrikken en dan lekker lachen.

Laat je verrassen door haar playlist. Er staan bijzondere nummers in van onbekende bands. Maar ook een aantal mooie filmmuziek fragmenten. Heel divers. Heel bijzonder.

Haar favoriete liefdeslied: Valentine Heart van Tanita Tikaram
 

[vsw id=”3cujRhGVK8k” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
 

 

 

 

09-09-2013