Maison du Malheur en Boogie Chillers

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Demon Rum van Maison du Malheur en Future Dance van Boogie Chillers.

Twee keer feest in de podcast vandaag! Vrijdag staan Maison du Malheur en Boogie Chillers in Vera. Vandaag kun je ze beide beluisteren.

Ze kennen elkaar wel. De Boogie Chillers komen uit Groningen en een deel van Maison du Malheur heeft zijn roots ook in Groningen. Martin, drummer van Maison du Malheur speelde al eens met Teade, zanger van de Boogie Chillers in een andere band.

Ik vroeg ze allebei iets over elkaar te zeggen.

Teade over Maison de Malheur:

‘Een geweldige live band, hun combi van vooroorlogse bluegrass vaudeville in een modern rock’n roll jasje met blazerssectie werkt zeer aanstekelijk. We kennen een paar mensen in MduM, onder wie een aantal (oud)Groningers. En frontman Jeroen Mesker kennen we van eerdere bands. Dat wordt gezellig… heel leuk om voor hun suppport te doen.’

Martin over Boogie Chillers:

‘Ik vind ze te gek! Ze maken een soort rock ‘n roll die me erg aanspreekt door het elementaire karakter ervan. Met zo min mogelijk middelen creëren ze een heerlijke sleazy en gevaarlijke sfeer, waar het wat mij betreft bij rock ‘n roll om gaat. Ik heb ooit met Teade in de Groningse band The Drugs gezeten en zie ernaar uit om hem (en Fiona en Koos) weer te zien spelen. Een goed weerzien! En dat de stijlen van Maison en Boogie Chillers misschien wat uiteen lopen maakt helemaal niks uit, aangezien de bezieling hetzelfde is en al dit soort muziek nu eenmaal terugkomt bij onvervalste rock ‘n roll.’

 

Boogie Chillers, Wanted (2012) from Arno Cupédo on Vimeo. [vsw id=”o-z9agM0GfM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naarMerel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

07-11-2013