Nieuw in de Podcast: Avery Plains

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een Groningse band. Deze week: The Gloomy Ones van Avery Plains.

 

Avery Plains uit Groningen is een band samengesteld uit lokale bekendheden. Met leden uit Moonlizards, Vox Von Braun, Dia Del Mercado, Arcadians en Benjamin B, zijn het allemaal doorgewinterde muzikanten. Het geluid van de band wordt vooral gekenmerkt door de opvallende warme en donkere stem van leadzanger Jurgen Veenstra en de 3(!) gitaren die  meespelen. Hou je van energie, van ruige gitaren, van mooie samenzang, van een melodische bas en van dwingende drums, luister dan zeker naar dit nummer van Avery Plains!


Podcast Powered By Podbean

Op hun Bandcamp zeggen ze over zichzelf: kan een veelkoppig gezelschap zijn. Ook niet. Kunnen herrie maken, ook niet. Houden van songs en proberen ze te maken. Melodieus, noisy, lieflijk en een stuk minder lieflijk, beuken en aaien, misschien dat. Harmonieën én eenzaam naar de maan blaten. Soms met een batterij blazers en extra orgels, soms niet. Veel gitaren, vaak wél. Doen hun ding gedreven; AVERY PLAINS.

Onlangs presenteerden ze hun singel The Gloomy Ones/Lost My Sight To A Spider uitgekomen bij Subroutine Records. Binnenkort gaan ze de studio in om een volledige plaat op te nemen. Wil je ze nog gaan zien? Ze spelen 5 mei op het Bevrijdings festival op het LocaL Heroes Stage.

 avery plains

[vsw id=”UXR0sCE7C68″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

24-04-2013