Pinksterweekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

 

Pinksteren op het plattelaaand

Genoeg te doen met Pinksteren dit jaar. Wat dacht je van een schaapscheerdersdag in het Noorderplantsoen? Of voor wie wel eens de stad uit wil: de Lentedagen in Veendam. Met demonstraties van oude ambachten en traditioneel Russisch straatvechten. Gaan ze elkaar  met een fles wodka de hersens inslaan vraag ik me dan af..

Je kunt ook nog naar Zoutkamp. Daar zijn de jaarlijkse Pinksterfeesten met visshows, demonstraties garnalenpellen en wedstrijden nettenboeten. Wat dat ook moge zijn. En ook in Delfzijl is het raak. Daar kun je schepen bezichtigen en lekker luisteren naar Shantykoren. Je kunt je er trouwens naar toe laten rijden in een historische bus. Oftewel, thuis blijven is boring!

[vsw id=”rskouA_hGn8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Hofjeswandeling

Het is zondag. Eerste Pinksterdag. Het is warm, 28 graden maar liefst. Je hebt je in bikini en met een boek op een handdoekje geïnstalleerd. In een hoekje van de prachtige groene binnentuin van het hofje waar je woont. Wat een heerlijke rust. Tot je plotseling in de ogen kijkt van een horde toeristen die in korte broek en met van die flinke wandelstappers de tuin binnen bonjourt. Weg rust.

Komende zondag is het weer tijd voor een hofjeswandeling door de Hortusbuurt. Een fijn en mooi buurtje met veel oude gasthuizen plus prachtige binnentuinen. Laat je niet afschrikken door wat ik hierboven schreef: de bewoners zijn er allang aan gewend. Dus, trek je slippers aan en meld je zondag om half elf op het plein van de Ossenmarkt. Hier lees je meer.

hofje

 

Etsy: mooi

Mooi dit: dockingstations voor je smartphone of tablet van aangespoeld hout. Of wat dacht je hier van: een prachtige houten wireless bluetooth speaker. Of deze vintage ladenkast. En dan samen met deze handgemaakte Menlo Park lamp. Aan de muur deze antieke sterrenkaart uit 1910. Of deze foto van Lucy Snow ( dat hondje, dat hoedje!). En dit is de meest schattige ring die ik ooit heb gezien. Echt, Etsy staat nog steeds vol met zoveel mooie dingen..

 

Kom van je bank af

Kom van je bank af en loop de trappen op. Die van de Grote Markt welteverstaan. Voor die trappen vindt vandaag, vrijdag, namelijk een mini-festival plaats. Er zijn optredens van The Blind Roofers en The Given Horse.

De optredens zijn gratis (en daar houden wij van, toch?) en akoestisch. De bedoeling is dat je je in een huiskamer waant op de Grote Markt. Dat lijkt me nogal een opgave trouwens. Het feestje wordt gegeven door Uit Groningen, het vernieuwde Groninger Uitburo en is ter ere van de nieuwe app en website. Dus ben je toch aan het shoppen: loop vanmiddag rond drie uur even naar de Grote Markt voor een potje gratis live muziek.

bankaf

 

 

06-06-2014