Sexton Creeps

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Door van Sexton Creeps.

Kameleon

Bij de band Sexton Creeps weet je eigenlijk nooit precies waar je aan toe bent. ‘Whay you hear is what you get’, daar doen ze niet aan. Ieder optreden kun je ze zien in een andere bezetting. Met dus ook een ander instrumentarium.  Ze proberen juist niet te doen wat je verwacht en willen zich steeds van een andere kant laten zien. Een band als een kameleon die ieder moment van kleur kan wisselen.

Als je toch een poging moet doen om ze te beschrijven, dan kom je al gauw uit bij het woord psychedelisch. Dat heeft vooral te maken met het geluid. Veel galm, delay, uitgesponnen nummers en  improvisaties. Voeg daar nog een zanger aan toe die af en toe in trance lijkt en door een telecrofoon (telefoon en microfoon ineen) zingt en je komt een heel eind. Koester geen verwachtingen maar laat je gewoon meeslepen zou een goed motto zijn.

Titel gezocht

Dit jaar wil de band een nieuwe plaat uitbrengen. Via crowdfunding hebben ze geprobeerd het geld daarvoor bij elkaar te krijgen. Begin oktober werd duidelijk dat het ze gelukt is!

voordekunst.nl

Je kon een vakje op de hoes kopen, een titel van een nummer en zelfs de titel van het hele album was te koop. Die was 18 oktober nog niet ingevuld en de band postte op facebook een bericht waarin ze aangaven nog op zoek te zijn naar een titel. Suggesties zijn er al: ‘Look, a shrimp’ of ‘When the ship hits the fan’ zijn een paar van de ingezonden titels. Denk je iets leukers te hebben? Hier kun je het bericht zien:

 

 

www.sextoncreeps.eu

https://www.facebook.com/SextonCreeps

www.king.sextoncreeps.eu

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naarMerel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

30-10-2013