Spiksplinternieuwe muziek in april

De leukste muziekwinkel van de stad, Plato, en de UK werken samen. We geven je elke maand een overzicht van alle nieuw uitgekomen muziek. Lekker makkelijk. Lekker luisteren!

Er komt tegenwoordig zo veel muziek uit dat je het amper bij kunt houden. In de oceaan van nieuwe releases die elkaar in snel tempo opvolgen brengt de UK je samen met Plato in rustig vaarwater. Lekker achter over hangen en lekker luisteren dat is het motto.

plato2

Triggerfinger

Mocht je het toch op de een of ander manier nog niet hebben meegekregen: de leukste band van onze zuiderburen, Triggerfinger heeft een nieuwe plaat gereleased. By Absence of the Sun heet hun nieuwe kindje en de eerste recensies zijn al binnen en zijn zeer triggerfingerlovend.

3voor12 zegt over de plaat: ‘De Belgen rocken diep en zwaar, maar je hoeft er geen moment moeilijk bij te kijken.’

De Volkskrant schrijft  ‘Nieuwe Triggerfinger vol venijnige gitaren en met breder geluid (****)’.

Chet Faker

Een naam die je ook voorbij hebt horen komen in april en misschien zelfs wel live hebt gezien op het bevrijdingsfestival, is die van Chet Faker. Deze spierwitte Australische man met volle rossige baard ziet er uit alsof hij dromerige folkliedjes maakt, maar niets is minder waar. Hij maakt namelijk voornamelijk zwarte, Amerikaanse popmuziek met hier en daar wat gospel harmonieën, funky fingersnaps en soms zelfs lome West Coast-hiphopbeats.

chet-fakerZijn echte naam is Nick Murphy en hij werd in eerste instantie beroemd met een cover van een Blackstreet hitje, No Diggity. De Volkskrant gaf zijn album ‘Built on Glass’ drie sterren en noemt zijn muziek ‘Melodieuze blue-eyed soul, gehesen in een modieus elektronisch jasje’.

 

The Kik

Ben je gek op de Nederlandse taal dan is de nieuwe van The Kik een aanrader. Het is hun tweede album heel origineel 2 genoemd en staat vol met eigen geschreven nummers. Dit in tegenstelling tot hun eerste plaat die vooral uit covers bestond. Eigenlijk een debuutplaat dus deze tweede.

Beats

Natuurlijk is er ook voor de electronica liefhebber wel weer iet leuks te vinden in dit lijstje. Er is nieuw werk uit van de Noorse DJ Todd Terje en Sohn heeft zijn debuutplaat uit met  downtempo, zwoele elektronische R&B/pop die een beetje klinkt  als de verstilde beats van James Blake of het solowerk van Thom Yorke van Radiohead.

En dat is nog lang niet alles.  Wat dacht je van de nieuwe van Eels of  Ray LaMontagne. Veel luisterplezier!

12-05-2014