The Black Atlantic

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Haul van The Black Atlantic.


Enshrine is de nieuwe EP van The Black Atlantic. Er staan 3 akoestische nummers op, gezongen en gespeeld door frontman Geert van der Velde.

De liedjes zijn opgenomen in een oud kerkje in Westerwijtwerd samen met Johan Kooi. Van der Velde schreef de nummers in een tijd waarin de hele band uit elkaar viel. Kim Janssen ( gitaar) en Simon van der Heide (drums) volgden hun eigen muzikale weg, het label ‘Beep! Beep! Back up the truck’ hield ermee op en het nieuwe label Belmont Bookings schrapte de band van het programma.

Het zat niet mee. Geert zat in eenzelfde situatie als in 2009: een man, een gitaar en een hoofd vol liedjes. Hij besloot zich niet neer te leggen bij de teleurstelling en verwarring. Niet toe te geven aan de gedachte om te stoppen met muziek maken, maar alles te verwerken in nieuwe nummers.

Roerige tijden

De drie nummers beschrijven elk vanuit een ander perspectief de sfeer van de roerige tijden die Geert doormaakte. In het nummer Amor Fati ( omarm je lot) zingt hij bijvoorbeeld ‘Set it all afaire, and watch the flames’ en ‘I will work until my hands become stone’.
Geert: ‘It was like closing the the book that I had forever been trying to finish but couldn’t. Now, I can move on and rdcord a new Black Atlantic album. Ever since I finished this EP I’ve been on a roll’.

Eigen label

Eerst is er dus de EP Enshrine, uitgebracht op zijn eigen label Forage Records. ‘I’ve always wanted to start my own record label, might as well do it now.’ Er staat ook al weer een intensieve tour gepland. Geert van der Velde die stopt met muziek? Ben je gek. Nooit. En gelukkig maar! Luister naar het prachtige verstilde nummer Haul en verheug je met mij op de komst van nog meer.

 

[vsw id=”4Xl2VjS7v28″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

http://www.theblackatlantic.com/

http://blackatlantic.bandcamp.com/

http://nbhap.com/nbhap-exclusives/black-atlantic-enshrine/

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

 

02-10-2013