The Black Cult

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week I don't want it van The Black Cult.

 

De Groningse garage band The Black Cult trad begin november op in Vera in het voorprogramma van de Amerikaanse band Bleached. De UK vroeg frontman Douwe Doorduin naar zijn belevenissen die avond.

Mooie meisjes

‘Onze liefde voor Vera Groningen is al jaren oud, en dat wij daar voor de derde keer in vier maanden kunnen spelen, is voor ons een enorme eer. Dus 1 november was het weer zo ver. Knallen in het voorprogramma van Bleached, de Amerikaanse garagepopband uit Los Angeles. Extra leuk was het feit dat de band uit drie mooie jongedames bestond. En omdat wij – heel niet rock ‘n roll – allemaal een vriendin hebben, waren wij wel een beetje jaloers.

Roes

Apparatuur op het podium, soundcheck achter de rug, en wij waren er klaar voor. Tijd om te spelen op het hoofdpodium van Vera. Iets waar geen enkele muzikant aan kan wennen. De roes die je meemaakt als je daar speelt, kan geen enkele drug evenaren. Geweldig.

‘Shotgunnen’

Een setlist en enkele high fives later gaan wij gewoon weer over tot de orde van de dag. Bier drinken, nooit meer werken! Het is tenslotte vrijdag. Het mooie was dat de dames van Bleached daar ook wel wat van konden! Skateboaden in de backstage, ‘shotgunnen’ (zoek maar op studenten) en andere dingen doen die God verboden heeft. En dan nog in je achterhoofd houden dat je er ook nog geld voor krijgt. Geweldig!

Al met al een top optreden! Op naar het volgende.’

Lees hier ook nog een verslag van de avond op de 3voor12 site.

[vsw id=”62Bd_19enqQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naarMerel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

13-11-2013