The Blind Roofers

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week het nummer Damaged Heart van The Blind Roofers.


Pruimenboom

In de zomer van 2013 werd er onder een pruimenboom in een achtertuin in Garrelsweer muziek gemaakt door vijf vrienden. Even daarvoor toen hun vingers buiten nog bevroren, hadden ze een oude houtwerkplaats omgetoverd tot oefenruimte. Zanger Antonie Harms schreef teksten en bedacht melodiëen en al gauw hadden de jongens, daar in die achtertuin een goeie ‘sound’ te pakken. Damster Delta gedoopt. Met in plaats van een Mississippi rivier die voor inspiratie zorgt, gewoon het Groningse Damsterdiep.

Publieksprijs

Aan het einde van de zomer hadden de heren een setje nummers op zak. Wat te doen? Optreden natuurlijk. Hun eerste poging bij de Battle of the Bands in de Usva  leverde meteen een publieksprijs op. Dat ging lekker!  De band, toen nog onder de naam ‘Little Baby’, besloot na nog wat kleinere optredens om ook mee te doen aan Het Rode Oortjes Festival en de PopGroningen Talent Award.

Finale

Bij beide wedstrijden overtuigde ze de jury en haalden ze de finale. Komende zaterdag staan ze in Vera in de finale van de PopGroningen Talent Award. Ze moeten de strijd aanbinden met ‘Tied Laces’, ‘…And The Gods Made Coffee’ en ‘The Rising Sun’. In de podcast kun je luisteren naar het eerste nummer dat de band ooit maakte: Damaged Heart.  Wil je het nummer ook nog eens live horen dan moet je dus aanstaande zaterdag naar Vera gaan.

Luister hier naar de vorige aflevering met Tied Laces en …And The Gods Made Coffee 

www.ukrant.nl/cultuur/finalisten-popgroningen-talent-award.html

En hier naar een aflevering met The Rising Sun

www.ukrant.nl/cultuur/the-rising-sun-een-originele-mix-van-reggae-en-rock.html

 

 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

16-04-2014