Van vette dance tot lieve liedjes

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Deze week even geen klassiek maar een playlist vol met muziek van nu. Pauline Sparreboom, student Filosofie en Nederlands, was het afgelopen jaar  huisdichter van de RUG. Ze neemt komende vrijdag, de 27e, officieel afscheid met de presentatie van haar bundel Oceaankorrels bij boekhandel Van der Velde (16.30 u).

Ze heeft thuis altijd muziek aan staan, behalve als ze studeert. Dan moet het stil zijn. Haar ouders draaiden thuis altijd klassiek maar dat dit dus niet altijd bepalend is voor de muzieksmaak van kinderen blijkt wel in dit geval. Haar broers luisterden naar Limp Bizkit, Eminem en Dr. Dre. ‘Ik ken tot mijn spijt nog steeds alle teksten uit mijn hoofd’.

Af en toe gaat ze naar concerten, niet zo vaak, hooguit drie keer per jaar. In december wordt het Soloists of Russia, samen met haar oma.

Als dichter draagt ze vaak voor en misschien zingt ze daarom wel eens mee met muziek. ‘Het helpt geloof ik wel om je de woorden toe te eigenen’.

Haar favoriete liefdesnummer is eigenlijk niet om vrolijk van te worden. ‘Maar liefde is het wel’. Het is het nummer You and Me van Penny & The Quarters uit de film Blue Valentine. Geen vrolijke film inderdaad. Maar wel een prachtig nummer. Onder de playlist vind je het fragment uit de film met het nummer.

[vsw id=”aZUm2Gp3_AA” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

 

 

 

23-09-2013