Vrijkaarten voor Requiem van Fauré

Bij de UK verloten we deze week vrijkaartjes voor een concert van het Collegium Vocale Gent  en Orchestre Des Champs Élysées onder leiding van de wereldberoemde dirigent Philippe Herreweghe in De Oosterpoort, Een concert in de serie Wereldsterren Klassiek.

Elk jaar probeert De Oosterpoort de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen te halen. Maandag 18 november treedt Herreweghe op met het Collegium Vocale Gent en Orchestre De Champs Élysées. Ze voeren drie stukken, waaronder de dodenmis van Fauré.

Gabriel Fauré schiep eind negentiende eeuw met zijn Requiem een hoogtepunt in de muziekgeschiedenis. Het is verstild, ingetogen, maar tegelijk meeslepend. Franse hoogromantiek ten top, niet geschreven als uiting van treurnis over een overledene, maar voor het plezier. Misschien verklaart dat de troostende lichtheid en zachtmoedigheid die het stuk zo bijzonder maakt. Ook het ‘Adagio voor strijkorkest’ van de jong overleden negentiende-eeuwse Vlaamse componist Lekeu is doordrenkt van melancholie. In Bruckners motetten hoor je hoogromantische dramatiek, maar ook ingetogenheid.

Collegium Vocale Gent staat al ruim vier decennia garant voor vocale barokuitvoeringen van het allerhoogste niveau. Vanwege de uitgesproken Europese uitstraling, aanwezigheid én samenstelling is de groep in 2011 benoemd tot Europees Ambassadeur. Orchestre des Champs Elysées laat de werken schitteren op historische instrumenten.

[vsw id=”606rrbjSIVE” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot donderdag 14 november 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje op je Facebook als je hebt gewonnen.

 

 

 

 

12-11-2013