Wat doen we dit weekend?

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Paasbest

Ben je toevallig in het bezit van een hazenpak, heb je behoefte aan wat nieuws in je kledingkast en heb je ook nog eens last van een droge mond? Huppel dan zondag als een vrolijke paashaas naar de Wolkenfabriek op het terrein van de voormalige Suikerunie, want daar is de kledingruilbeurs ‘Op je paasbest’. Kom je in paaspak, dan krijg je een gratis drankje! Het moet niet gekker worden.

Dus hup, als een haas naar die beurs en laat een frisse wind door je kledingkast waaien! Je kunt ruilen, maar als je er gewoon vanaf wilt en verder niks leuks kunt vinden, mag je het ook weggeven.

Oh en er is ook nog leuk Groningse filmpje over een nogal enge paashaas: Paashaat.

 

 

Etsy: Knutselheaven

Op Etsy is Pasen vooral een feestje voor de hakende en breiende medemens. Sommige gaan helemaal los en haken de meest bizarre creaties. Eierdopwarmers in alle kleuren van de regenboog, of hele schattige hazen en konijntjes. Wat dacht je van eierhouders in de vorm van een kip of handpophazen? Pasen is knutselheaven…

 

 

Paasvuur

Schrijver dezes is geboren en getogen in deze contreien en dus welbekend met het fenomeen paasvuur. Voor de lezers uit het midden, zuiden en westen des lands geldt dat wellicht niet. Bij deze: niet schrikken als je op tweede paasdag een penetrante brandlucht ruikt. Het is weer tijd om legaal fikkie te stoken.

Wil je een keer getuige zijn van dit fenomeen? Dat kan, want in de volgende plaatsen (en er zijn er nog veel meer) in Groningen en Drenthe kun je zien hoe een enorme paasbult in de hens gaat. Midwolde, Onnen, Noordlaren, Essen, Tynaarlo, Bellingwolde, Oudemolen, Bourtange, Zuidlaren en Onstwedde. Wel even op de weerberichten letten want als het heel hard waait, wordt er nog wel eens wat afgelast.

Hoe bouw je een paasbult:

[vsw id=”pqzBzF1d7c0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Coachella

Ieder jaar worden de eerste festivalkriebels weer aangejaagd door de foto’s die verschijnen van het Coachella Festival in Indio, Californië. Terwijl we hier als we geluk hebben onze sjaal en handschoenen thuis kunnen laten, lopen de bezoekers daar al in korte broek en slippers.  Jammer alleen dat het festival steeds minder om de muziek gaat en steeds meer om de celebrities die daar ook massaal rondlopen. Maar, wil je alvast wat inspiratie opdoen voor je zomerkleren? Kijk dan eens hier.

 

 

18-04-2014