Wat wordt het dit weekend?

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Indiebookday

Overgevlogen uit Duitsland waar het al langer succesvol is: Indiebookday. Indie is in de muziekwereld een bekend fenomeen. Je hebt het jaarlijkse Record Store Day, een feestje rond zelfstandige platenzaken. In de literaire wereld kun je de term indie op dezelfde manier toepassen. Boeken die normaal minder aandacht krijgen, oftewel niet ‘mainstream’ zijn, komen aan bod op Indiebookday. Het initiatief hiervoor komt van Uitgeverij Passage.

Zaterdag komen er allerlei schrijvers naar Passage, kun je boeken kopen en meedoen met een schrijfwedstrijd.

indiebookday

Wolkenfabriek

Als je er nu nog niet geweest bent dan wordt het hoog tijd. Het terrein van de voormalige Suikerfabriek is namelijk al een tijdje the place to be. Inschuifrestaurant De Wolkenfabriek zit er in het oude zeefgebouw: indrukwekkende locatie met prachtig uitzicht. Er  worden naast etentjes allerlei andere leuke dingen georganiseerd.

Komende zondag kun je er behalve eten, ook luisteren naar vrolijke en melancholische samba’s en bossanova’s in het Portugees van het duo VaiVaiVai. 

wolkenfabriek

 

 Etsy: sieraden

Je kunt natuurlijk enorm overdrijven met de ‘bling bling’ en van jezelf een wandelende kerstboom maken. Of je houdt het klein en simpel. Ga je voor dat laatste, dan heb ik een paar mooie items op Etsy gevonden.

Expo

When RAW meets FINE 020 versus 050 heet de tentoonstelling die vandaag 21 maart opent in de EMG Faktors. 21 kunstenaars uit Amsterdam en Groningen zijn te zien. Tekeningen, schilderijen, videokunst, beeldende kunst en veel meer ‘rauwe’ en ‘fijne’ kunst.

De tentoonstelling is twee weken in Groningen en gaat daarna naar Amsterdam. De opening is om 16.00 en vanaf 22.00 is het feest. Je kunt lekker biologisch eten en dat alles voor het lutelle bedrag van €5,-. Een goed begin van de lente!

logo

 

 

 

21-03-2014