Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Vian

Al meer dan tien jaar ben ik een stille aanbidder. Ik verzamel zijn boeken maar vertel aan bijna niemand hoe geweldig ik hem vind. Stel je voor dat hij ineens van het grote publiek zou worden. Dan was hij niet meer alleen van mij. Dat gaat nu toch gebeuren en ach waarom zou niet de hele wereld mogen genieten van zijn geniale hersenspinsels. Boris Vian ( Parijs, 1920-1959), dat is de man. Schrijver, ingenieur, dichter, chansonnier en jazztrompettist. Zijn boek Het schuim der dagen is verfilmd. Door Michel Gondry, bekend als maker van videoclips, o.a. van Bjork en de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind.  En als er iemand geschikt is om een boek van Vian te verfilmen is hij het wel.  L’Ecume des Jours is in feite een liefdesverhaal. Maar met die omschrijving ben je er nog lang niet. Vergeet de realiteit maar zoals je hem kent en duik in een poëtische, absurde, vreemde, fantasievolle wereld zoals alleen Boris Vian die kan beschrijven. Gaat dat zien!
[vsw id=”EU0TtuZkeyM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Etsy: Neon

Mode is eigenlijk niets meer dan een zichzelf repeterend fenomeen. Alles komt op een bepaald moment gewoon weer terug. Zo was er een tijd dat de jaren tachtig echt ‘not done’ waren. En nu? Het mag allemaal weer. Dus ook neon kleuren. Ik zag ze vorig jaar af en toe al voorbij komen maar het is nu echt doorgebroken, Op Etsy is er van alles te vinden in neon. Zoals deze tas , of dit giletje, of wat dacht je van deze bikini? Deze jurk is er een in de categorie ‘dat moet je maar durven’ en deze ook trouwens. Ik stuitte tijdens mijn neon zoektocht ook nog op dit exemplaar: high waist neon shorts maar die zijn toch echt alleen weggelegd voor de dames met een aanzienlijke ‘booty’. Iemand die helemaal gek is van neon is Neon Nancy. Zij neemt het woord ‘lichtgevend’ wel heel letterlijk. Ok, dan eindigen we een beetje in stijl met deze sandalen. Daar durf ik me ook nog wel in te vertonen.

neon2

Broei

In Amsterdam doen ze het al een tijdje: culturele broeiplaatsen vormen.  Groningen lijkt er nu ook een te hebben gecreërd: de Oude graansilo EMG aan het Eemskanaal. Het pand is onder leiding van nachtburgemeester Chris Garrit opgeknapt en het eerste project dat er staat is Broei, een klinkende silo. Zeven kunstenaars hebben in het kader van het Timeshift  Festival geluidsinstallaties ontworpen. De geluidskunst is altijd een beetje een onderbelichte kunstvorm geweest. Er zijn niet zo veel kunstenaars die hiermee hun brood verdienen.  Jammer, want als kunstvorm kan het heel erg interessant en ook heel erg vernieuwend zijn. We zijn te veel gewend aan het idee dat kunst altijd visueel is. Maar het is niet alleen kijken met je ogen. Dus ga eens luisteren naar kunst! Het kan nog t/m 2 juni, Eemskanaal Noordzijde 48.

Sound Modulated Light from Edwin van der Heide on Vimeo.

Relax

We smachten er met zijn allen zo naar: een warme zomerse dag waarbij je lekker in het park kunt hangen, relaxen, zonnebaden, bbq-en of zelfs studeren. Laten we met zijn allen nou eens heel hard gaan duimen dat het volgende week woensdag 5 juni superlekker weer zal worden. Dan is er namelijk Relax ‘n Art: Meet Usva at the park. Om twee uur s’middags kun je naar het Noorderplantsoen trekken, bij voorkeur natuurlijk  in korte broek,  rok en slippers.  Lekker in het gras luisteren naar muziek van bijvoorbeeld Frankly No Helix , kunst van Stuart Kruisman.  Ook kun je Yoga lessen volgen. Klinkt allemaal heel tof. Nu de zon nog.

www.usva.nl

relax 'n art

31-05-2013