Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Art OD

Nog helemaal geen plannen voor dit weekend en wil je eens een keer iets anders doen dan normaal? Ga dan eens voor een overdosis kunst. Leuk en niet dodelijk. Je kunt de tour de force beginnen in het CBK. Daar hangt een overzichtstentoonstelling van striptekenaar Barbara Stok die inmiddels al twintig jaar in het vak zit. Daarna ga je door naar galerie NP3 voor de tentoonstelling Archetypes van de Engelse kunstenaar Dylan Shields. Hij bouwde deze zomer met tape, dozen, touw, verf en hout monumentale sculpturen. Vervolgens kun je naar de opening van de Public Art Space in Groningen in het voormalige postkantoor aan de Munnekeholm. Daar is de expo All is Giving met meer dan 45 (!) kunstenaars. Zondag ga je dan eerst naar de EMG Faktors aan het Eemskanaal. Daar staat Forgotten Industries. Een multimedia tentoonstelling van de vier Groningse kunstenaars Rutger Nieuwman, Aarnoud Meijer, Frank Verhulst en Bram Staats. Als je daar bent uitgekeken kun je nog gauw naar de voormalige Suikerunie fietsen voor de nieuwe Noorderlicht tentoonstelling. Genoeg te zien dus dit weekend!

Venus - Dylan Shields

Venus – Dylan Shields

Etsy: Hippie Suède

Ik kwam er eigenlijk op door deze site: Dads are the original hipsters. Die baarden, bakkebaarden en snorren van tegenwoordig. En ook die brillen, dat haar, waar hebben we dat toch eerder gezien? Natuurlijk…de hipsters van nu zijn gewoon de hippies van vroeger. Afgelopen jaar was het nog de grunge. Voor het komende  jaar verwacht ik dat het meer seventies gaat worden. Ik voorspel meer fluweel en suède. Wil je nu hip zijn en vooruitlopen op de massa: ga voor de hippie look. Niet meteen overdrijven en wijde pijpen, hoeden, en gekleurde ronde brilletjes dragen. Nee, doe eens een mooie suède jas, vest of cape. Ik heb een aantal hele fraaie exemplaren op Etsy gevonden. Deze zwarte cape bijvoorbeeld, of deze. Vesten zijn er ook: dit vest, of deze bijvoorbeeld. Mooie jassen zijn er ook te over, zoals deze, of dit mooie creme exemplaar. Deze groene is ook mooi of deze roestige rode. En voor mannen kan het ook. zie hier. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik zou zeggen: ga zelf lekker zoeken. Of ga de stad in naar Recessie of Kroy in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat. Daar kun je ook vast iets moois in suède vinden.

suede2

suede3

Tokyo, New York, Johannesburg, Moskou

Allemaal steden waar ik persoonlijk nog nooit geweest ben maar die wel op mijn lijstje staan. Wat ik daar het liefst zou doen is mensen kijken. Doe ik hier in Groningen ook, maar wat hier rondloopt is  niet te vergelijken met de wereldsteden. Je bent hier al gauw uitgekeken. Gelukkig hebben we internet. En zijn er bloggers, die het ook leuk vinden om mensen te kijken. En te fotograferen. Zodat ik dat in mijn kleine provinciestadje ook kan zien. Japan is mijn favoriet. Japanners zijn anders dan Groningers, to put it mildly. Groningers overdrijven niet zo gauw. Doe maar normaal is onze lijfspreuk. Die kennen ze niet in Japan. Doe maar raar, dan doe je nog lang niet vreemd genoeg. Dat slaat meer op Japanners. Hier kun je ze zien in volle glorie. New Yorkers zijn ook leuk, vooral als ze niet poseren. En helemaal in de categorie NoPantsSubwayRide. Raar. En de Russen,  die zijn ook leuk om naar te kijken. En dan heb ik ook nog een leuk blog met Johannesburgers gevonden. Enjoy!

nopants

NoPantSubwayRide

tokio2

Tokyo fashion

 

Lutje Root

Dit weekend staat De Oosterpoort weer in het teken van de country, roots en Americana muziek met het TakeRoot Festival. Heb je geen kaartje, dan kun je vrijdag, vanavond dus, naar het Lutje Root Festival in de Walrus. Het kleine en gratis broertje van het grote gebeuren. En denk nou niet meteen, gatver, country en rootsmuziek dat is voor mannen met dikke buiken en dito baarden, nee, country kan ook best cool zijn. Eigenlijk ben ik de verkeerde persoon om dit vervolgens uitgebreid te gaan toelichten. Als er één muziekstroming is die ik namelijk niet te pruimen vind dan is het deze. Maar gelukkig zijn er genoeg andere mensen die er wel van uit hun plaat gaan. En trouwens, als ik zo eens naar de line-up van het Lutje Root Festival kijk, dan zit er ook weinig hardcore cowboycountry bij. De Londense singer-songwriter Simon Crafter komt, er is bluegrass van The Hillbilly Holler, folkmuziek van Mountainbirds, cowrock van Reverse Cowgirls en folkpunkbluestrash van Shoe Eating Rabbits. Als laatste is ook Rudy Lentze er weer. Volgens mij wordt dat hartstikke leuk.

[vsw id=”9frtYtnoQw8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

13-09-2013