Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Gratis

Te pas en te onpas worden we er mee geconfronteerd. Het is erg. Er gaan zelfs geluiden op dat het allemaal misschien nog wel veel erger wordt. We zitten er in ieder geval nog midden in. We zijn er nog lang niet uit. De crisis dus. Deze week in de tips een weekendtocht langs kroegen, bars, disco’s en clubs waar je gratis kunt genieten van live muziek. Gratis, want ja we moeten bezuinigen. Toch? Of moeten we nou juist wel geld uitgeven? Anyway, deze tips zijn gratis dus doe er je voordeel mee. Vrijdag kun je bijvoorbeeld gratis naar Het Concerthuis in de Poelestraat voor Captain Tifus en Hoppah, naar De Walrus voor Whipster, Garcia Garcia en Vincent Kenter, naar Jazzcafé De Spiegel om Burn te zien, naar de ORKZbar voor Homework + Protection Patrol Pinkerton of naar O’Ceallaighs met Noel Sannona + Lynn Harleman.

concerthuis2

En nog meer gratis

En we gaan gewoon lekker verder op zaterdag met een tocht langs clubs en bars waar je gratis kunt feesten. Ga bijvoorbeeld eens naar Klup Bananas. Daar draait namelijk niemand minder dan DJ Feestneger. Echt. En ze hebben ook nog eens een bananen special cocktail. Die dan weer niet gratis is natuurlijk. Of ga eens naar Kokomo. Daar is het zaterdag tijd voor Beach Flirt. Dus trek je bikini of zwembroek onder je kleren aan en ga gratis dansen op fijne muziekjes van Danny da Costa, Steff da Campo en de alom bekende DJ Jeroen.  In het Newscafé kun je losgaan op DJ Chocolate Brown, DJ Len Fickinger en Big Boy Caprice. Vind je dit allemaal niks, hoeft het voor jou niet persé gratis en wil je wel eens een keer echt iets anders doen: Bob de Bouwer staat dit weekend ook in Martiniplaza.

bob de bouwer

 

DIY

Om nog even in de sfeer van de bezuinigingen te blijven deze week ook een tip om zelf iets te maken. Met minder kopen is sowieso niks mis. Het is wel eens goed om je af en toe te onttrekken aan de krachtige tentakels van de reclame industrie. Je wilt toch het nieuwste model of niet soms? Deze kleur kan dit jaar echt niet meer. Paars is het nieuwe zwart. Geloof ons nou maar, deze is echt verbeterd! Persoonlijk vind ik het de grootste ergernis die er bestaat. En toch, je moet sterk in je schoenen staan om je er volledig voor te kunnen afsluiten. Dus, dit keer: maak eens je eigen tas in plaats van weer een nieuwe te kopen. Ik vond een leuke handleiding om er een van duct-tape te maken. En eentje zelf naaien kan natuurlijk ook. Hier vind je een patroon. Te veel werk? Hier een krijtbare linnen tas en hier ook nog een DIY pakket voor een eigen ontwerp linnen tas.

linnen tas

 

Pets/Animals

And now for something completely different. Even iets luchtigs. Even alle zorgen achter ons laten. Gewoon dom om iets lachen. Iets wat heel flauw is. Zoals bijvoorbeeld dit: ANIMALS TALKING IN CAPS. Heel flauw maar heel grappig. En als we dan toch in de dierenhoek zitten. Dit is ook hilarisch. Pets who want to kill themselves. En geef ze eens ongelijk. Als je ziet hoe sommige van deze onschuldige huisdiertjes er bij lopen… En wat te denken van dit blog: Well-dressed animals. Hmm. Fijn weekend!

pets

 

 

27-09-2013