Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Aardappelfeest

Erik, Erwin, Jan Dirk en Gert. Dat zijn de vier Parmentiers. De wat? Wil je het echt weten? Lees het dan hier. Waar het in dit stukje om gaat is dat de heren een aardappelfeest organiseren dit weekend. Zaterdag vanaf 17.00 bij Wongema in Hornhuizen. Er is een drumband, een dj, een singersongwriter en een rockband. Maar waar het allemaal om draait is natuurlijk De Aardappel. Op verschillende plekken in het dorp worden bijzondere aardappelgerechten geserveerd. Van een Belgisch frietje tot een complexe aardappel soufflee. De missie van de Parmentiers is om de aardappel in een ander daglicht te plaatsen. Geen suffe bulkverpakking met het predikaat ‘vast’ of ‘kruimig’, maar bijzondere rassen met een verhaal, in kleine hoeveelheden verpakt. Leuk en lekker!

erik in shirt

 

Dispose

Ook deze week wat kijkvoer voor jullie. Op de site van Dispose kun je fotoseries bekijken, gemaakt door mensen uit de hele wereld die een wegwerpcamera hebben gekregen en daar een dag lang foto’s mee gemaakt hebben. Kleine inkijkjes dus in de soms hele bijzondere levens van doorsnee medemensen. Sommige mensen nemen de camera mee naar hun werk, naar een feestje, naar het strand, op de fiets, in de auto, naar huis. Sommigen leggen vooral zichzelf vast. Of vrienden, huisdieren, hun huis. Of de straat waar ze wonen. In Europa, de VS maar ook Israël of Kazachstan. Je blijft kijken.

 

Etsy: Beanie

Deze week geen meubels maar mutsen: enjoy!

 

Maker Faire

Zaterdag 12 oktober is de derde editie van de Groninger Maker Faire. Een plek waar  uitvinders, bouwers, hackers, nerds en knutselaars één dag lang aan de wereld laten zien wat ze verzinnen, maken en ontwikkelen. Er is een grote expositie, workshops, Maker Talks en een Scrapheap Challenge. Er is bijvoorbeeld een workshop Bouw je eigen 3d printer. Je kunt aan de slag met een lasersnijder. Je kunt zelfs je eigen DNA patroon zien. Ook is er een repair cafe. Dus heb je nog een apparaat dat stuk is maar je liever nog niet naar de schroothoop brengt: neem ‘t  mee! De Maker Faire is in het gebouw van het NNT aan de Bloemstraat en duurt van 12 tot 18. Kaartjes: €2,-.

 

11-10-2013