Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Nacht van de Nacht

Er is inmiddels bijna geen plek meer in Nederland waar het echt helemaal donker is. Een nachtelijke hemel vol sterren zie je als je mazzel hebt op het platteland nog wel, maar in de stad mag je blij zijn met de maan.

Om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling, wordt ieder jaar de Nacht van de Nacht georganiseerd. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen en bedrijven hun licht uit doen die avond en nacht.

Verder kun je ook een heleboel leuke nachtelijke activiteiten ondernemen.  Een nachtwandeling maken, een fietstocht of bootje varen op het Leekstermeer. Natuurlijk kun je ook naar de sterrenwacht om sterren te kijken en van alles meer. Je kunt zelfs fitnessen bij kaarslicht! Hier vind je het hele programma.

nacht

 

Mogadishu

Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, geldt als de onveiligste stad ter wereld. Het is ook de titel van een voorstelling van De Utrechtse Spelen waarin je kunt zien wat er gebeurt in een samenleving waarin mensen zich steeds moeilijker kunnen verplaatsen in een ander. Zijn de hedendaagse verschillen tussen de mensen onoverbrugbaar? Of kunnen we weer vreedzaam naast elkaar leven zoals ooit alle religies naast elkaar leefden in Mogadishu.

De Volkskrant zei over de voorstelling: ‘Het is een sympathiek zootje opgefokte en oversekste jongeren, die de grote Utrechtse zaal met gemak tot op het eerste balkon bespelen.’

‘Snel, stoer en mooi’, zei de NRC.

Zaterdag 25 oktober staan ze hier  in de Stadsschouwburg. Zeker de moeite waard!

mogadishu

Etsy: LBD

LBD oftewel ‘Little Black Dress’. Wiki zegt er dit over: ‘A little black dress is an evening or cocktaildress, cut simply and often quite short. Elke vrouw moet er een in de kast hebben hangen.

Weet je niet wat je aan moet naar je werk? LBD. Naar een feestje? LBD. Lunch met je schoonfamilie? LBD. Avondje in de kroeg? LBD. Uit eten? LBD. Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan, maar het komt er gewoon op neer dat ie eigenlijk altijd wel kan. Ik vond er een aantal hele fraaie op Etsy.

 

Gênante uitgaansfoto’s

Nu we het toch over uitgaan hebben en ik je net heb laten zien hoe je simpel en toch stijlvol bij elke uitgaansactiviteit voor de dag kan komen, kan ik je ook wel even laten zien hoe je het dus niet moet doen. Alhoewel het er op deze site niet echt om gaat wat voor kleren je aan hebt maar meer om wat je doet.

Hier wil je dus niet belanden. Of op deze facebook pagina. Maar je wilt er wel naar kijken. Dat dan weer wel natuurlijk. Gluurders die we allemaal zijn.

 

 

 

25-10-2013