Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Let’s Gro

Groningen is een nieuw festival rijker. Het is eigenlijk gisteren al begonnen maar ook vandaag zijn er nog genoeg dingen te doen. Let’s Gro is een inspiratiefestival. Wat zoveel inhoudt als het zoeken naar een antwoord op de vraag hoe wij willen dat Groninger er in de toekomst uitziet.

Het festival is eigenlijk één groot open podium. Iedereen kan ideeën aandragen. Er zijn lezingen, debatten, concerten, films, talkshows en demonstraties. Verspreid over de hele stad kun je dingen zien, doen of beleven. Voor het volledige programma: kijk hier. Leuke tips alvast zijn de talkshow Let’s Klets in de Usva en De stad als Urban Gym.

[vsw id=”OxCmnIyVAyc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Etsy: Fair Trade

Nu we toch bezig zijn met duurzaam en verantwoord gaan we nog even lekker verder. Op Etsy heb ik de mooiste fair trade spulletjes gevonden. Mooie tassen, sieraden, kleding maar ook fair trade lollies en zelfs lippenbalsem. Check it out.

 

Vintage kilo sale

Kleren kopen per kilo! Het kan echt. Zondag in de EMG Faktors. Er kunnen maar 300 mensen naar binnen en op de facebookpagina hebben al heel veel mensen aangegeven dat ze gaan. Dat wordt dringen dus. De sale wordt georganiseerd door Preloved, een Amsterdamse kledingwinkel, gespecialiseerd in vintage.

Je kunt in een enorme berg kleren items zoeken die jij leuk vindt en daarna kun je per kilo afrekenen. Een kilo kost je €15,- . Een light prijs dus. En een goed excuus om tijdens de crisis ongegeneerd te shoppen en geld uit te geven.

vintagesale

 

Ruilbeurs

Het is weer bijna december. Fijn voor mensen met een tekort aan vrije tijd, maar minder fijn voor mensen met een tekort aan geld. Er moeten weer kadootjes gekocht worden. Met een beetje mazzel vier je één van de twee, maar heb je pech dan moet je twee keer aan de bak. Je kunt natuurlijk voor goedkoop en lullig gaan, maar je kunt ook best uitpakken  en iets bijzonders doen.

Ga zaterdagmiddag eens naar de ‘Samenzijnwerijkdag’ met een ruilbeurs in het Der Aa-theater. Je kunt vanaf tien uur zelf iets inbrengen. Vanaf half twee ‘s middags is de beurs open voor iedereen. Wie weet vind je iets leuks en kun je tegelijk af van een lullig en goedkoop kadootje van vorig jaar!

[vsw id=”1t1zxTRSyj4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22-11-2013