Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Sessies

Je kunt op vrijdag natuurlijk een concertje pakken. Biertje drinken en lekker luisteren, maar zelf doen is ook leuk. Op vrijdag zijn er in de stad een heleboel open sessies waar je zelf de microfoon kunt grijpen of je gitaar kunt inpluggen.

Je kunt naar café Koster bijvoorbeeld. Daar staat al een basisband klaar om je te begeleiden. Of je kunt naar het Concerthuis in de Poelstraat. Daar is iedere vrijdag een andere ‘huisband’ waar je mee kunt spelen.

Iets verder weg maar ook leuk is de jamsessie in de bar van het ORKZ. Alle stijlen zijn welkom, rock, folk, funk, ska, noem maar op.

concerthuis

Sessie in het Concerthuis

Etsy: cadeaus

De onvermijdelijke zoektocht naar cadeaus begint weer. Gezellig met z’n allen op een van de extra koopavonden een poging doen door de stad te manoeuvreren en je geld uitgeven aan nuttige en vooral minder nuttige producten. Dat alles natuurlijk onder begeleiding van fraaie Sinterklaasliedjes en wie weet nog een enthousiaste Piet die de laatste pepernoten de wereld in smijt. De hel op aarde. Vandaar dat ik alles online bestel.

Ik ben alvast op zoek gegaan naar leuke cadeautjes op Etsy en vond bijvoorbeeld dit: een oud pepermuntdoosje omgebouwd tot luidspreker, shampoo voor je baard, Heisenberg (Breaking Bad) manchetknopen, een wijnfleshouder voor op de fiets, kaasplanken van gesmolten wijnflessen, fraaie iPad hoezen en superschattige uilen bloempotjes!

 

Vijftig tinten

Het is je zowaar gelukt. Tijdens die zaterdagmiddaghel heb je al je cadeaus voor Sinterklaas kunnen inslaan. Je hebt je een paar keer flink moeten inhouden. Vooral toen je bij V&D tot twee keer toe over de reling van de roltrap werd gedrukt door eerst een vrouwspersoon van forse afmetingen en later door een troep wilde kinderen.

Maar je bleef beleefd. Van buiten. Ook toen die oudere man je overduidelijk een knipoog gaf terwijl je in de rij stond met deel 1 van de Vijftig tinten grijstrilogie. Je had heel hard willen schreeuwen ‘deze lees ik dus niet zelf maar mijn moeder heeft hem op haar verlanglijstje staan en nee, ik wil niet weten waarom en wat ze doet als ze het ding leest en ja, pak het dus maar in en zit niet zo vies naar me te kijken, ja jij daar met dat stukje in je snor!’

En toen was het gelukkig tijd om naar huis te gaan.

Moet je zelf nog alles inpakken dit weekend, doe dat dan vooral heel relaxed onder het genot van een goed glas wijn en nieuwe muziek. Bijvoorbeeld Reflektor van Arcade FireCosta Blanca van The LiminanasCupid Deluxe van Blood Orange of Corsicana Lemonada van White Denim.

[vsw id=”7E0fVfectDo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Schoen knutselen

Oké, oké, Sinterklaas is natuurlijk ook gewoon een leuk feestje. Cadeautjes geven en krijgen, daar wordt een mens nou eenmaal blij van. Heb je nou kinderen (of niet, je kunt ook zonder kinderen komen) dan kun je zondag naar de bioscoop en daar zelf een schoen in elkaar knutselen. Ga je lekker naar de film en zit er daarna zomaar iets in!

Je kunt ook op de foto met Sint of Piet. Of misschien zelf wel allebei! En de Pieten strooien natuurlijk de hele bioscoop vol met overheerlijke pepernoten. Niet te missen dus! En naar welke film ga je dan? Natuurlijk naar De Club van Sinterklaas en de Pietenschool!

[vsw id=”7Nsvv5llvrM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-11-2013