Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK  iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival is net als Koninginnedag een feestje voor iedereen. Toch is de sfeer net iets anders. Dat zit hem misschien in de locatie, een park in plaats van een stadscentrum. Maar het zit hem ook in de programmering: feestmuziek en minder zuipfeest. Wat moet je qua muziek zeker volgen, deze zondag? Sticks & Moon, Harm’s Fork, Daisy and the Jitterbugs, Villagers, Gattamollesta, Cold War Kids en The Opposites. Als het je lukt dit allemaal te zien en je daarnaast in het gras kan hangen met zo af en toe een biertje of een versnapering en je tussendoor praatjes kan maken met al die bekenden die je tegenkomt dan heb je het goed gedaan!

bevrijdingsfestivalfoto: Wendy Eggen

GM Live

De laatste vrijdagavond van het Groninger Museum Live Festival is extra feestelijk. Deze avond wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Poëziewedstrijd. Maar ook als je niet hebt meegedaan en dus niet zo nieuwsgierig bent naar de winnaar kun je best even gaan kijken en luisteren. Er spelen namelijk drie hele toffe artiesten. De Fransman Youri Blow komt met zijn vreemde psycheblues, de New Yorkse troubadour Christopher Paul Stelling ( foto) komt en als laatste het Nederlandse HousesZij hebben zich allemaal laten inspireren door een schilderijen uit de tentoonstelling Nordic Art.

cps-mainphoto

Hipsters

Heb je nou zondag helemaal geen zin om  in de mensenmassa in het Stadspark rond te schuifelen ( want geef toe, sneller dan een slak kun je je daar niet bewegen) dan raad ik je aan om lekker thuis te blijven en je middag te vullen met  mensen kijken op je laptop. Bijvoorbeeld hier: pohtpof.tumblr.com, wat zoveel betekent als Pictures Of Hipsters Taking Pictures Of Food. Het chronisch tekort aan aandacht waar de hedendaagse mens  massaal aan lijdt, uit zich nog het duidelijkst in de behoefte om elke scheet op wat voor sociaal medium dan ook te delen. Zo ook deze mensen die het blijkbaar belangrijk vinden dat de rest van de wereld weet wat zij in hun mond stoppen. Ik hoef het niet echt te weten maar ik vind het dan wel weer leuk dat er dan weer foto’s zijn van fotograferende mensen. Nog leuker zou zijn: foto’s van mensen die fotograferende mensen fotograferen en zo verder…

hipsters1

Etsy: Cranky Pants

Wat krijg je als je een hoodie aan een joggingbroek naait? Inderdaad een soort enorme romper ( babypakje) voor volwassenen. Ze zijn er echt en ze zijn ook nog eens behoorlijk hip: Onepiece Jumpsuits. Een soort ‘ikblijfdeheledagthuisopdebank’ pak van joggingstof waar je heerlijk in kunt verdwijnen en die (heb ik van horen zeggen) enorm comfortabel zijn. In Groningen zijn ze er nog niet echt aan toe. Ik heb er tot nu toe nog maar één kunnen ontdekken. Daarom heb ik voor de iets minder hippe Groningers op Etsy deze Cranky Pants gevonden. Als je nou wel graag zo’n onepiece wil kan dat hier.

cranky

onepiece

 

 

03-05-2013