Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Nova Zembla

Vrijdagmiddag  is natuurlijk eigenlijk gereserveerd voor de wekelijkse vrijmibo. Want of je nou werkt of studeert, voor iedereen is het weekend en dat moet gevierd. In een kroeg. Met een borrel. Met collega’s of met vrienden. Beetje ouwehoeren, beetje drinken en weer is er een week voorbij.

Wil je vandaag ook even een borrel drinken aan het eind van de middag en hou je toevallig ook van poëzie, ga dan om half vijf naar het Huis van de Groninger Cultuur. Daar presenteert Fieke Gosselaar haar debuutbundel Nova Zembla. Alle gedichten zijn in het Gronings. Je denkt misschien oubollig. Maar niks daarvan, ze zijn juist fris en hedendaags. Er is muziek van Swinder en er zijn bitterballen. Zo hoort het.

fieke

Mess

Je hele leven probeer je er geen zooitje van te maken, alles onder controle te houden, netjes volgens de regels te leven en alles perfect te doen. Maar toch. Af en toe knaagt het.  En nou hoef je niet meteen kraker of crimineel te worden maar het verlangen naar ongehoorzaamheid zit in ons allemaal. Dus, wil je het ook wel eens doen zoals het niet hoort maar gewoon zoals jij het wilt? Schaf dan eens het boekje Mess, the manual of accidents and mistakes van Keri Smith aan. Met dit boekje in je hand mag je allerlei dingen doen die je normaal niet zou doen. Make a mess!

www.kerismith.com

[vsw id=”K6WAXi6Gh3s” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Etsy: Printmeneer

Deze week was er nogal wat ophef over het gebruik van een 3D printer. Er was een werkend pistool mee gemaakt en de makers wilden de blueprints online zetten. Ik vermoed dat de uitvinder van de printer nooit de bedoeling heeft gehad er wapens mee te maken, maar het zat er natuurlijk in dat iemand dit ook een keer zou proberen. Gelukkig zijn er ook genoeg andere leuke (onschuldige) dingen  mee te maken.

Zoals Printmeneer die tijdens Sinterklaas het idee had om een uitsteekvormpje voor koek te maken in de vorm van een mijter. Dat lukte en werd zelfs een succes. Nu maakt hij allemaal verschillende vormpjes. Persoonlijk vind ik deze heel leuk: een Citroën DS. Olietankers heeft hij ook. Dus, aangezien het toch gaat regenen dit weekend: tijd om koekjes te bakken!

ds koekje

New Cool Collective

Het is absoluut één van de allerleukste bands van Nederland. Geweldige muzikanten, prachtige cd’s, superleuke optredens en ze bestaan al twintig jaar.  Ze wonnen een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker. Toerden door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Niet alleen in de hipste jazzclubs, maar ook op grote rock- en popfestivals zoals het Roskilde Festival in Denemarken, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland. Vanavond staan ze gewoon in Simplon. Dus heb je nog niks te doen vanavond. Gaan!

fotoNCC_Sannah_de_Zwart_2foto Sannah de Zwart

 

 

[vsw id=”pnKJ0q04EMs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

17-05-2013