Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Helpathon

What the * is een Helpathon, dacht ik toen ik het woord zag. Blijkbaar is het een sociale variant van een Hackathon. Dus… Nog even verder lezen. Bij een Hackathon komen hackers samen om in korte tijd prototypes van apps en toepassingen te bouwen. hackofacityIn de Helpathon variant werken creatievelingen, IT’ers, ondernemers en betrokken Stadjers samen om binnen 48 uur actuele maatschappelijke uitdagingen op te lossen met een demonstreerbaar prototype. Dat klinkt tof. Het gaat er dus om hoe Groningers andere Groningers helpen en de leefbaarheid van de stad verbeteren. Meer weten over de eerste Helpathon van Groningen? Kijk hier of hier.

 

NNO & Noisia

Klassieke muziek in rocktempel Vera. Ja, dat lees je goed. Komende zaterdag zul je geen gierende gitaren horen als je de zaal binnenloopt maar violen, cello’s en nog een stuk of wat andere klassieke instrumenten. Aangevuld met beats. Een afvaardiging van het NNO staat namelijk zaterdag samen met electronisch muziekcollectief Noisia in de Vera Club. noisia Aanleiding voor dit unieke project is de wens om buiten de grenzen van het beproefde te kijken en met zowel klassieke als modern elektronische muziek elkaar te inspireren en te versterken. Dat belooft heel wat goeds!

 

 

Clear Foto Festival

Vanaf vandaag (14 november) kun je weer terecht in de Der Aa-kerk voor de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ‘s werelds beste fotojournalisten. Je wordt er niet altijd even vrolijk van maar zo is het nu eenmaal. Oorlogen, aanslagen, ongelukken, huiselijk geweld, natuurrampen het is allemaal even verschrikkelijk maar het levert wel de meest boeiende beelden op.

Fluweel

Bij fluwelen kleren denken mensen al gauw aan de seventies of  The Addams Family maar tegenwoordig kun je ook best fluweel dragen. Het is zacht en warm en heeft iets sjieks, maar als je het combineert met wat meer casual items dan ben je helemaal hip.

14-11-2014