Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Wildvang

Groningen is weer een cultureel evenement rijker. Jaarlijks en gratis. Het heet Wildvang en het biedt een podium aan Gronings talent. Komende zaterdag is de eerste aflevering en er staan nogal wat winnaars op de planken. Bijvoorbeeld de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2014 The Blind Roofers, de winnaar van de DJ contest Groningen Mr. Mix en de winnaar van Andrea Elkenbrachtbeurs, Stadsdichter Joost Oomen. Verder wordt er ook een winnaar bekend gemaakt, namelijk van het Hendrik de Vriesstipendium. Er is een boekpresentatie, een tentoonstelling, er zijn hapjes, allemaal gratis en voor niks.

Sons of Kemet

Hou je van spannende jazz? Dan moet je zeker komende zaterdag naar het Grand Theatre. Daar staat de Britse band Sons of Kemet. Een band met een bijzondere bezetting. Maar liefst twee drummers en daarnaast een tubist en een saxofoonist. Geen klassieke jazz opstelling dus en dat maken ze dan ook niet.  Ze hebben een unieke stijl met drie belangrijke pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Een voorprogramma is er ook: Kuhn Fu.

Stereotypografilologica

Stereotypografilologica is een voorstelling van Peter Vandemeulebroecke, acteur van het NNT. Je kent hem misschien als Hamlet en Don Juan, als Marcello Mastroiani in Fellini  of misschien van de De laatkomer. Nu komt hij dus met een eigen voorstelling. Een laboratoriumproject,  over de verbeelding van de verbinding tussen het leven en het lieven van een man en een vrouw. Energiek, intiem, luidruchtig, grappig, verrassend en nieuw.

Kerstballen

Waarschijnlijk heb je er al een en anders zal het niet lang meer duren: een kerstboom in je kamer. Misschien haal je ook net als ik ieder jaar de zelfde stoffige doos van zolder met kerstballen en lichtjes. Wil je een keer wat anders dan de doorsnee ballen van een doorsnee warenhuis dan kun je jezelf het best even loslaten op Etsy. Daar vind je echt bijzondere ballen!

 

 

 

 

 

12-12-2014