Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Danish Delight

Ze hebben Legoland en de kleine Zeemeermin en ze maken daar natuurlijk de beste misdaadseries zoals The Killing, The Bridge, Borgen en The Legacy.  Maar, dat wisten jullie niet, er komt ook een heleboel mooie jazzmuziek vandaan. En laat nou net De Oosterpoort dit weekend ‘The Best of Danish Jazz’ presenteren. Drie dagen lang kun je je onderdompelen in het beste wat Denemarken op jazzgebied te bieden heeft. Benieuwd naar het hele programma? Kijk hier.

Brood op de markt

Vanavond is het weer tijd voor een nieuwe Zienemaan & Sterren en dit keer hebben ze een wereldpremière: Brood op de Markt. Een unieke documentaire van Groningse makelij over de enige echte rockster die Nederland ooit gekend heeft. De docu volgt Herman Brood over een periode van meer dan 25 jaar van kroeg naar concertzaal, van Warffum naar Kienstobbe, van Simplon naar de Grote Markt. Het is een exclusieve concertregistratie samengesteld uit nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Een ode aan de muziek en aan de levenskunstenaar die Brood was. Gratis en voor niks op de Grote Markt. Aanvang 21.30.

Minirok

Laatst zag ik er op tv weer eentje voorbijkomen: zo’n gezicht waarvan eigenlijk niets meer origineel is. Waarbij alles is verbouwd tot een karikatuur, want dat is wat er over blijft als je weigert toe te geven aan wat menselijk is: oud worden. Amerikanen zijn het vaakst slachtoffer van de wens tot eeuwig leven met alle gevolgen van dien, zie hiernaast. plastic surgery fail

Brigitte BardotGelukkig zijn er ook vrouwen die mooi oud durven worden. Zoals bijvoorbeeld Brigitte Bardot (foto links) en Jane Birkin. Zij geven zich over aan het feit dat oma’s ook mooie mensen zijn. Waar wil ik eigenlijk naar toe? De minirok. Veelvuldig gedragen door laatstgenoemde vrouwen en nu ook weer hip. Kijk maar eens wat de hedendaagse ketens te bieden hebben. En dan combineren met een coltrui, lekker Frans.

 

Decadente Dictators

Altijd leuk om naar te kijken, de weelde van mensen die het beter hebben dan jij. Uitblinkers in het etaleren van hun rijkdom zijn op de een of andere manier vaak niet de aardigste mensen. Dictators laten het altijd lekker breed hangen en voelen, raar genoeg, geen enkele schaamte om aan de rest van de wereld te laten zien waar ze zo verschrikkelijk goed in zijn: het uitbuiten van hun eigen volk. In de openbare bibliotheek kun je je tot 12 september nog vergapen aan de rijkdommen van oa. Robert Mugabe, Moammar al-Qadhafi, Kim Jong Un, Bashar al-Assad, Saddam Hoessein, Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed en Aleksandr Loekasjenko. En heb je dan nog niet genoeg van dictators dan kun je vrijdagavond 12 september nog naar de Avond van de Dictatuur in het Groninger Forum.

 

 

 

05-09-2014