Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Dimitri Verhulst

Op Facebook wordt de arme Belgische schrijver aangekondigd als ‘de natte droom van elk literair onderlegd twintigersmeisje’.  Elke beginnende schrijver droomt natuurlijk van zo’n status. Weinigen is het gegeven. Het zal ook wel te maken hebben met z’n lokken.

Ik lees zijn boeken graag maar vind wel dat de rek er langzaam uit is qua stijl en toon. Je weet inmiddels te goed wat je kunt verwachten. Ik hou ervan verrrast te worden. Anyway, ga hem zien zaterdag bij Kantoorpoëzie in de Machinefabriek. Ook als je geen meisje bent van twintig. Het wordt vast een leuk feestje.

Heidi Happy

Het is vanavond Girls Night in de GYM in de Oosterstraat. Ik hoor de mannen denken: ‘wat?!, alweer een ding voor meisjes?’ Wees gerust, mannen zijn meer dan welkom. Het zijn de vrouwen die u bedienen, aan de knoppen draaien en het podium bemannen, that’s all. Heidi Happy komt. Net als Frau Wurst, a.k.a. Dodde. Dj Claus Barbie staat achter de draaitafels en het meidenteam van de GYM heeft de glazen in handen achter de bar.

Heidi Happy at the GYM

Vest

Helaas, daar gaat je zomerjasje. Terug in de kast. Net als die korte rokken, hotpants, hemdjes, korte mouwen shirtjes en slippers. Het is gedaan met de pret. De herfst ligt op de loer.  Verkoudheid gluurt om de hoek. De griep wacht stilletjes tot ie kan toeslaan. Tijd om je te wapenen. Met vitamines natuurlijk. Maar ook met warme lagen. Een lekker warm vest bijvoorbeeld. Zie hier mijn oogst.

 

Nena

1989, in het verre Berlijn wankelt de muur, maar als je puber bent en in Oost-Groningen woont is dat een behoorlijke ver van je bed show. Helemaal als je vader volledig verlamd is door MS en niet meer wil leven. Het overkomt de 16-jarige Nena. Net als de verliefdheid op Carlos haar overkomt. Nena is het speelfilmdebuut van de regisseuse Saskia Diesing en is een rauw en aandoenlijk dubbelportret van een puber. Opgenomen in het oosten van onze mooie provincie vlakbij de Duitse grens. Hij draait nog tot 1 oktober in Groninger Forum.

 

 

26-09-2014