Wat een WONDER

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Jenny van de Friese band WONDER. 

Singer-songwriter Marije de Vries en producer/gitarist Patrick Schaafstal schrijven samen de muziek voor de band WONDER. Beiden zijn ze geïnspireerd door bands als Fleetwood Mac, Feist, Beach House en Radiohead. De muziek van WONDER klinkt warm en sprookjesachtig. Live wordt de muziek ten gehore gebracht met een zeskoppige band. Deze band bestaat uit Michiel de Koning (toetsen), Bart Hooghiemstra (bas), Pandu Windartono (drums) en Masha Schenkel (achtergrondzang).

 

De band is opgericht in Leeuwarden in 2012, nadat de andere bands van het stel uiteen vielen. Wat begon als een eenmalig project is nu uitgegroeid tot het hoofdproject voor Marije en Patrick. Samen schrijven ze nummers om deze vervolgens in de studio uit te werken. Kenmerkend aan WONDER is de engelachtige stem van Marije en zijn de authentieke sounds en arrangementen van Patrick.

WONDER freeze festival

In het najaar van 2012 bracht WONDER de eerste EP uit. Lovende recensies en goede reacties volgden. De muziek is gedraaid bij 2 Meter Radio van Jan Douwe Kroeske en bij Radio Mortale. De band stond dit jaar op Oerol op Terschelling, Into the Great Wide Open op Vlieland en Welcome to the Village in Leeuwarden. WONDER werd ook geselecteerd voor de Popronde 2013.

 

Wil je ze zien? Ze staan 18 januari op Noorderslag! Een groot compliment voor een band die net een jaar bezig is.

[vsw id=”hOIWVcNqG-Y” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Online:

www.wonderwonderwonder.nl

www.facebook.com/followwonder

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

08-01-2014