Het winnende toilet ruikt naar bloemetjes

Lunchroom Tebrugge in Groningen is de winnaar van de Nationale Toilet Test. Zes eerstejaars management, economie en recht uit Groningen deden onderzoek naar het ‘beste toilet van Nederland’.

Het winnende toilet ruikt naar bloemetjes. Er is een afzuigkap en, niet onbelangrijk, er is genoeg wc-papier.

Alle drie de genomineerden waren erbij, donderdagmiddag. Ze zaten op wc’s op een podium te wachten of zij misschien de gelukkige winnaar waren van die Gouden Toiletpot.

‘Algehele prettigheid’

De properheid van het toilet kan iets zeggen over de kwaliteit van een horecagelegenheid. Daarom testten de studenten 2400 toiletten in acht studentensteden. Ze controleerden hygiëne, maar ook het design, geurbeleving en de  ‘algehele prettigheid’. De test lijkt ludiek, maar heeft ook een serieuze kant.

Pathé Groningen kreeg een tweede plek en Grand Café Opium, ook in Groningen, ging er vandoor met het brons. Station Utrecht Centraal eindigde onderaan. ‘Dat was echt heel smerig’, zegt tester Job Mol met een vies gezicht

Sasja Wolkers is blij. ‘Dit is hartstikke mooi en een waardering voor het bedrijf.’ Dat gouden toiletpotje krijgt vast een ereplaats.

 

20-09-2013