23-jarige overvallen en vastgebonden

Een 23-jarige man is zaterdagmiddag in zijn huis aan de A-weg overvallen door drie mannen en vastgebonden op een stoel. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Het lukte de jongeman, nadat de overvallers vertrokken waren, met stoel en al de voordeur te bereiken. Voorbijgangers troffen daar in de deuropening het slachtoffer aan, dat toen nog altijd was vastgebonden op zijn stoel. De voorbijgangers maakten hem los en lichtten de politie in. Hij was niet gewond.

Sporenonderzoek

De politie heeft de stoep voor het huis afgezet en is direct een sporenonderzoek begonnen. Het is nog niet duidelijk wat er precies in het huis is gebeurd en of er spullen zijn gestolen. Ook is niet duidelijk of het slachtoffer een student is. Zijn huisgenoten studeren wel aan de RUG.

Buurtbewoners zeggen niet precies te weten wat zich zaterdagmiddag in het huis heeft afgespeeld. Twee studenten uit het naastgelegen studentenhuis hebben alle politie-aandacht de vorige dag wel opgemerkt, maar weten verder niets over hun buren. ‘Om eerlijk te zijn hebben we helemaal geen contact met de bewoners.’

overval

17-03-2014