500 euro voor oerknal wacht nog steeds

Oud-UB medewerker Henk Druiven loofde drie weken geleden 500 euro uit voor degene die zijn alternatieve oerknalhypothese onderuit wist te halen. Maar hij heeft dat geld nog steeds in zijn zak zitten.

Er waren best wel veel reacties, onder te verdelen in een aantal categorieën, vertelt Druiven. ‘Sommige mensen reageren zonder dat ze het artikel hebben gelezen. Ze gaan in op het het feit dat ik een oneindige lichtsnelheid hanteer. Dat kan niet, zeggen ze, omdat altijd overal een snelheid van 300.000 km/sec wordt gemeten. Maar het feit dat je overal kunt ‘zien’ dat de zon in 24 uur rond de aarde draait, bewijst toch ook niet dat de zon om de aarde draait! Uiteraard vraag ik ze om mijn publicatie te lezen, maar dan hoor je er verder nooit meer wat van’.

‘Blubberreacties’

Een andere groep mensen doet gewoon een gok. ‘Daar zaten leuke reacties bij, maar helaas niet genoeg voor die 500 euro.’  Hij kreeg bijval van een kennis. ‘Hij is het met mij eens en mailde dat ik net zo goed 5 miljoen kan uitkeren. Maar ik heb gezegd dat ik met 500 euro al genoeg moeite had mijn vrouw te overtuigen.’ Daarnaast kreeg hij natuurlijk ook de nodige ‘blubberreacties’.

Hij probeert nu te regelen dat hij bij de afdeling sterrenkunde eenmalig een college mag geven, om nog één keer zijn theorie bij deskundigen voor het voetlicht te brengen.

thumb-sterrenhemel

 

07-05-2013