Aanrander van studentes bekent

Aanrander G.N. heeft bekend dat hij vorig jaar oktober studentes heeft aangevallen en verkracht.

De 26-jarige Groninger moet extra worden onderzocht door psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum, bepaalde de rechter maandag. Hij wordt verdacht van vier aanrandingen en een verkrachting. De man heeft bekend dat hij vier van de slachtoffers heeft aangevallen.

RUG-studenten onder slachtoffers

Begin oktober werden twee meisjes aangevallen in de buurt van studentenvereniging Albertus. Studenten stuurden vervolgens een bericht rond via Whatsapp, waarin werd gewaarschuwd voor een verkrachter. Zijn slachtoffers zijn allemaal jonge vrouwen, waarvan enkele RUG-studenten en een lid van Albertus.

De man volgde de studentes ’s nachts op de fiets en reed ze vervolgens klem in een steegje of duwde ze hun woning binnen als ze de deur opendeden. Daarna gebruikte hij geweld om ze te betasten, tongzoenen of likken. ‘Een van de slachtoffers trok hij op de grond toen ze haar fiets op slot deed, hield haar klem en trok haar panty stuk waarna hij zijn vinger bij haar binnenbracht’, zei de officier van justitie.

Eerder veroordeeld

N. werd eerder tot drie jaar celstraf veroordeeld voor een verkrachting. ‘En dat ontkent hij nog steeds, ondanks DNA-bewijs en de vondst van zijn sperma’, aldus de officier van justitie.

De verdachte is cannabis verslaafd en heeft volgens zijn advocaat een laag IQ. ‘Door de verklaringen van de slachtoffers dringt langzaam tot hem door welke schade hij heeft aangericht. Het moet stoppen zegt hij, hij wil behandeld worden’, aldus de advocaat.

Andere stoornis

Het OM verzocht de rechtbank de zaak uit te stellen, zodat N. langer kan worden geobserveerd door psychiaters in het Pieter Baan Centrum. ‘Om de kans op herhaling in te perken, moeten we weten of er echt geen andere stoornis is dan de in remissie zijnde cannabisverslaving’, aldus de officier van justitie.

De rechtbank stemde daarmee in en houdt de zaak daarom maximaal drie maanden aan. Ook wil de rechter weten of N. eerder is veroordeeld in Curaçao, omdat hij nog niet zo heel lang in Nederland woont.

18-03-2014