ACLO krijgt extra locatie in centrum

Sportcentrum ACLO en de studentenhuisvesting van het University College gaan naar de voormalige KPN Borg, naast het Hoofdstation van Groningen.

Per september opent de nieuwe sportlocatie. Tegelijkertijd trekken de studenten van het University College in hetzelfde gebouw.

Het onderkomen is tijdelijk. Zowel de sportvoorziening als de studenten van het University College verhuizen drie tot vijf jaar later naar een permanente locatie op het Ebbingekwartier, dat onderdeel is van de Healthy Ageing Campus.

Volgens de ACLO is de plek in het centrum een langgekoesterde wens van de organisatie. ‘Er zullen hier groepslessen en fitness worden aangeboden voor alle ACLO-sporters. Er zullen geen extra kosten zijn voor het sporten op deze locatie. De ruimte leent zich tevens voor gebruik door de studentensportverenigingen die onder de ACLO vallen.’ Het sportcomplex op Zernike blijft bestaan, en wordt in de komende jaren vernieuwd.

De sportfaciliteiten komen op de begane grond. De studenten van het University College worden op meerdere verdiepingen ondergebracht. Er komen 210 appartementen. De studenten wonen nu nog in een tijdelijke locatie aan de Steenhouwerskade.

De voormalige KPN Borg kan ook worden ingezet in de tentamenperiodes. Er zijn zo’n 200 plekken tafels en stoelen beschikbaar.

27-03-2015