Actiegroepen tegen belabberde huisvesting

De RUG neemt maatregelen om de huisvesting voor buitenlandse studenten te verbeteren. Een actiegroep, communicatiegroep en klachtencommissie moeten ervoor zorgen dat horrorverhalen over slechte kamers verdwijnen.

Internationale studenten klagen allang over de huisvesting in Groningen. Vooral de bewoners van het Diakonessenhuis balen van de slechte kwaliteit van de panden, maar ook sommige huurders van Van Houtenlaan en Frascati zijn ontevreden.

De RUG wil de problemen aanpakken door verschillende groepen in te zetten. Een actiegroep van verschillende medewerkers en studenten van de universiteit en Hanzehogeschool gaat vaststellen welke kwaliteit de instellingen verwachten van verhuurder SSH.

Protesten

Een klachtencommissie zal de protesten die bewoners bij SSH hebben neergelegd bekijken en onderzoeken of de verhuurder adequaat heeft gereageerd. En een communicatiegroep van SSH zal beoordelen of de communicatie tussen de verhuurder en de universiteit, of de bewoners, goed verloopt.

Daarnaast wil het universiteitsbestuur vaker bijeenkomen met de Hanzehogeschool en SSH om te praten over of er voldoende woningen beschikbaar zijn en of die voldoen aan de verwachtingen van de huurders.

16-06-2016