Aegir vierde op koningsnummer

Winst op het koningsnummer, de Oude Vier zat er niet in voor de Groningse studentenroeiverenigingen. Aegir werd vierde in de finale in 9:57,56.

Het Amsterdamse Nereus won voor de 39e keer in 9:42,89. Triton uit Utrecht werd tweede, het Rotterdamse Skadi derde. Gyas haalde de finale niet eens. De bemanning van Olympisch roeier Rogier Blink was verzwakt doordat de tweede Olympiër uit het team, Nanne Sluis, twee weken geleden zijn pols had gebroken.

Op andere nummers wisten de Groningse clubs wél winst te halen. Aegir won met de Dames Overnaadse Vier, met Anne van der Weg op slag. De boot liet concurrent Laga uit Delft 7,6 seconden achter zich en finishte in 8:33,83.

Gyas won de Lichte dames eerstejaars dubbelvier-met stuurman in 7:52,11. Hier werd Aegir tweede. Ook won Gyas de finale van de Jonge Acht met Markus Nolden op slag in 6:11,70.

Verder werd Gyas tweede bij de Nieuwelingen Twee-zonder met Alexander Martini op slag. Ook bij de heren Overnaadse Vier haalde Gyas het zilver met Thorben Syllje op slag, Aegir werd derde.

Aegir werd tweede bij de Overgangs Twee-zonder én de Overgangs Vier-met stuurman.

– 7 april 2013 –

 

07-04-2013