Albertus groeit het hardst

Albertus heeft de meeste nieuwe leden binnengehaald tijdens de afgelopen KEI-week. Ook de andere verenigingen scoorden goed.

‘Dit zijn de vette jaren voor studentenverenigingen’, zegt vicepreses Jochem Andriessen van Albertus. De vereniging heeft goed gescoord tijdens de introductieweek. In totaal 538 eerstejaars hebben zich gemeld aan de Brugstraat.

Voorgaande jaren haalde Albertus zo’n 400 aspirant-leden binnen. Tot vorig jaar plotseling de teller in de 500 schoot. ‘Vorig jaar waren dat er 548, dus dat is ongeveer gelijk aan dit jaar. Met deze aantallen zijn we natuurlijk erg tevreden’, reageert Andriessen.

kei1

Sociaal leenstelsel

Wel verwacht hij dat de vereniging volgend jaar minder aanmeldingen zal krijgen.
‘Dan wordt het sociaal leenstelsel ingevoerd. Als je nu gaat studeren in plaats van dat je een tussenjaar neemt, dan houd je je studiefinanciering’, zegt hij.

Vindicat haalt ook veel leden binnen, maar blijft wel achter bij Albertus. Drie jaar geleden meldden zich 455 leden aan. Vorig jaar waren dat er 416, en nu ‘slechts’ 413. Desondanks is Vindicat erg tevreden met het resultaat.

Dizkartes groeit

Ook Dizkartes groeit hard. Vorig jaar brak de studentenvereniging haar eigen record met 331 inschrijvingen (het jaar ervoor waren dat er 280). Dit jaar hebben zich 306 studenten gemeld. ‘We zijn er erg tevreden mee, we hebben een goeie lichting binnengehaald’, juicht bestuurslid Malou Edelman.

thumb-dizkartesKEI

Bij Bernlef is het bestuur minder enthousiast. Daar bleef de teller op 25 staan, terwijl andere jaren zo rond de veertig nieuwe leden werden binnengehaald. ‘Onze KEI-week is redelijk tegenvallen, mensen waren terughoudend met inschrijven’, zegt bestuurslid Joan van Rijs. De studentenvereniging voor Friese jongeren hoopt gedurende het jaar meer nieuwe leden binnen te halen.

‘Geslaagde KEI-week’

De Navigators kregen 148 aanmeldingen in hun nieuwe pand aan de Hardewikerstraat. Drie meer dan vorig jaar. ‘Er zijn uiteindelijk 130 aspiranten toegelaten vanwege onze ledenstop. Het totale ledenaantal is hiermee gegroeid naar 460 leden. We zijn er erg tevreden mee, de vereniging is nog steeds erg populair’, zegt abactis Johan Lise.

Cleopatra tenslotte heeft er 44 nieuwe leden bij, maar verwacht met de na-inschrijvingen op 50 te eindigen. ‘Vorig jaar haalden we het zelfde aantal leden binnen, dus dat is lekker consistent’, zegt bestuurslid Nanda devi van der Veen. ‘Al met al was het een geslaagde KEI-week, met veel drukte en feestjes in ons pand.’

19-08-2014