Laatste student Slavisch kan toch afstuderen

De allerlaatste student Slavisch kan tóch z’n bul halen. Dat heeft het faculteitsbestuur hem maandagmiddag beloofd.

Auke de Vlieger (27) was al aan zijn scriptie begonnen en is op een haar na klaar met zijn opleiding, maar kon zich in augustus opeens niet meer inschrijven. De studie Slavische taal- en letterkunde bleek opgeheven.

Verschillende studieadviseurs, docenten en Bureau Studentenzaken lieten hem weten niets voor hem te kunnen doen. Maar vanmiddag kwam het faculteitsbestuur toch met een oplossing.

‘Blijkbaar is de opleiding officieel geaccrediteerd tot 31 december 2014, dus als ik voor medio december alles heb afgerond krijg ik gewoon mijn bul. Waarom deze mogelijkheid mij niet eerder kenbaar is gemaakt is mij niet duidelijk geworden. Maar goed, ik beschouw de kwestie als opgelost’, vertelt De Vlieger.

Slavisch

Nooit gewaarschuwd

Hij was eerder boos dat hij nooit was gewaarschuwd voor de einddatum van de opleiding. Zijn studieadviseur en scriptiebegeleider raadden hem vorige week nog aan over te stappen naar Europese talen en culturen. Maar dat wilde De Vlieger niet. Hij zocht uiteindelijk contact met letterendecaan Gerry Wakker.

‘De aandacht die de UK aan de kwestie heeft besteed, leidde ertoe dat ik in gesprek kon treden met het faculteitsbestuur en dat de kwestie nu is opgelost’, zegt De Vlieger.

08-09-2014