Apenrots verdwijnt uit UB

De apenrots verdwijnt uit de Universiteitsbibliotheek (UB).

Het houten podium, door studenten apenrots genoemd, viel niet in de smaak bij de gebruikers. Volgens studentenpartij SOG bleek uit hun enquête in januari dat studenten het bouwwerk vooral als inefficiënt gebruik van de schaarse ruimte in de bieb zien.

‘Slechts zelden tot nooit zul je hier een student aantreffen, omdat deze normaliter een stoel boven het werken op een houten blok verkiest’, schreef de partij destijds. Slechts 13 procent van de 1033 studenten die aan de enquête meededen bleek blij met de verbouwingen op de eerste verdieping. Voor de UB reden om de apenrots op termijn te verwijderen.

learning-grid-UB-7

Nieuw plan

‘We zijn blij met de mening van studenten en krijgen dagelijks feedback. Soms omdat we ze dat vragen, vaak ook spontaan bij een rondje door het gebouw of via onze digitale kanalen. Op basis daarvan en door onze oren en ogen in de UB, hebben we ook kunnen concluderen dat de apenrotsen op dit moment niet ten volste benut worden. We vinden het in zo’n geval niet meer dan logisch om te kijken naar een nieuw plan’, reageert woordvoerder Minke Haveman.

Er wordt nog naar een nieuwe functie voor het bouwwerk gezocht.

19-02-2014