Belaagd door Aegirleden

Voor KEI-loper Marchel had het voordelen dat bijna niemand donderdagmiddag naar Aegir kwam. Hij kreeg alle aandacht.

De relax banken van roeiclub Aegir waarin woensdag nog brakke KEI-kindjes in lagen te zonnen, staan eenzaam in de druilerige regen. Ouderejaars Menno staat in zijn uppie in de lichte pikken tostibar. Tosti’s met veel saus moeten KEI-lopers tevreden houden.

KEI-loper Marcel (25) is door de regen naar het pand gefietst. Hij was er al eerder deze week, maar wil nog een keertje komen kijken. Hij krijgt alle aandacht, want de regenachtige middag na de kroegentocht, lokt niet heel veel KEI-kindjes.

Met ouderejaars roeiers stapt hij in de boot. Tom, winnaar van een bronzen plak op de World Cup in 2010, stuurt. Na een kwartiertje keren ze terug. ‘Stuur bedankt!’ schreeuwen de roeiers luid.

Lekker hard

‘Het ging best goed’, zegt Marcel. ‘Het sprintje ging lekker hard.’ Omringd door acht leden vertelt hij in de loods wat hij ervan vond.

Floor (19) en Mariska (24) van het promotieteam nemen hem vervolgens mee door het gebouw. Aan hen de taak om zieltjes te winnen voor de roeivereniging. Of de ergometer-test niet iets voor hem is? Het idee is simpel: de student die deze week het snelste 250 meter aflegt in de ergometer, wint zijn gewicht in bier.

Marcel waagt het erop. ‘Op die benen trappen! Gaat lekker zo!’ schreeuwt Fleur.

Vlak voor de finish valt Marcel van zijn bankje af. Jammer.

 

15-08-2013