Betrouwbaarheid huisbaas controleren

Student International and European Law Rasmus Geertsema (21) heeft ruim 500 handtekeningen verzameld met een online petitie, waarin hij pleit voor betere studentenhuisvesting.

Geertsema heeft de petitie samen met een actieplan overhandigd aan wethouder Roeland van der Schaaf. ‘Het ging boven verwachting goed. Hij was onder de indruk en beloofde deze week met een antwoord te komen nadat hij heeft overlegd met de RUG en Hanzehogeschool’, vertelt Geertsema.

Hij heeft zelf ervaring met slechte studentenhuisvesting en wil nu dat studenten beter op de hoogte worden gehouden over de kwaliteit van studentenwoningen.

Nieuwe site

‘Er is zoveel aanbod, je ziet door de bomen het bos niet meer. En er is geen manier om te weten of een huisbaas betrouwbaar is of niet. De oplossing die we hebben aangedragen is een website, met de naam Host me right!, waar iedereen z’n huisbaas kan recenseren. Je kunt dan meteen zien of een huisbaas goed is of niet. Verder moet er goeie info op staan over de huizenmarkt voor nieuwe en internationale studenten.’

Uitgewerkt plan

Geertsema heeft het plan al helemaal uitgewerkt en de website in de steigers gezet. ‘Het kost maar een paar duizend euro en kan binnen een paar weken staan.’ Zodra de wethouder na zijn gesprekken met universiteit en Hanzehogeschool groen licht geeft moet een ‘doetank’ van studenten de site bouwen en vullen.

28-05-2013