Binnentuin moet bloeien bij lustrum

De binnentuin van het Academiegebouw wordt flink onder handen genomen. In mei, als de lustrumviering van de universiteit begint, moet alles in bloei staan.

Bomen worden gekapt, planten gesnoeid en het mos uit de grond getrokken. De binnentuin moet er straks perfect bij liggen als de universiteit z’n 400ste verjaardag viert.

‘We zijn inderdaad bezig met groot onderhoud’, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. ‘Het verzakte pad vanaf het bestuursgebouw naar de kantine wordt weer opnieuw aangelegd, er komt een looppad van de tuinvleugel naar de kantine en het gras wordt opnieuw ingezaaid omdat er allemaal mos in zit.’

tuin2

Ook krijgt de kantine een groter terras, zodat er meer plek is om buiten te zitten tijdens de vieringen. ‘Dan kan er ook een fatsoenlijke partytent worden neergezet als er evenementen zijn’, vertelt Deekens.

Aan de oude tuin is al jaren niets meer gedaan. Om ervoor te zorgen dat de binnentuin er tijdens het lustrum picobello bijstaat, worden de nieuwe plantjes nu al door de kweker verzorgd, zodat ze straks tijdens het feest echt in bloei staan.

13-01-2014