Blue Toes verliest bestuursbeurs

Studenten Stijldansvereniging The Blue Toes verliest z’n bestuursbeurs. Dat heeft subsidieverdeler CUOS besloten.

Een flink aantal verenigingen krijgt een bestuursbeurs uit het profileringsfonds. Het CUOS, dat het universiteitsbestuur adviseert over subsidies en huisvesting, heeft de nieuwe geldverdeling voor gezelligheidsverenigingen en sportverenigingen bekendgemaakt. Bij de gezelligheidsverenigingen zijn er geen veranderingen, maar bij de sportverenigingen – waar het aantal leden minder stabiel is – vallen wel klappen.

Stijldansvereniging The Blue Toes verliest alle bestuursmaanden (10), omdat het met 170 studenten volgens het CUOS te weinig leden van de RUG en Hanzehogeschool heeft.

‘Het is jammer’, zegt voorzitter Jaap ten Hietbrink. ‘De beurs is er om tijdverlies en studievertraging te compenseren. Het maakt voor de vereniging weinig uit, maar de subsidie is een mooi lokkertje voor het vinden van een nieuw bestuur. Dat valt nu weg. En het is voor verenigingen al moeilijker om een nieuw bestuur te vinden.’

De vereniging loopt juist erg goed, zegt Ten Hietbrink. ‘We zijn een stijldansvereniging, tweehonderd leden is dan heel mooi. Ons ledenaantal is de laatste jaren stabiel gebleven, terwijl andere verenigingen zijn gegroeid. Daarom gaan we nu achteruit in het aantal maanden.’

Een aanvraag van vechtsportvereniging Deltaserat voor bestuursbeurs werd afgewezen, omdat de vereniging niet genoeg leden heeft (111) en de statuten niet voldoen aan de voorwaarden.

Tennisverenigingen GSTC, TAM en Veracket verliezen ook bestuursmaanden door een eerdere fout van de subsidieverdeler. De verenigingen maken gebruik van hetzelfde clubhuis, het Haarhuisje. De exploitatie van het gebouw werd door CUOS eerder dubbel gerekend, waardoor de verenigingen te veel bestuursmaanden kregen. Nu de fout is ontdekt, verliezen ze elk tien bestuursmaanden.

Foto: bluetoes.net

08-05-2013