CIT-directeur per direct ontslagen

De RUG heeft per direct afscheid genomen van algemeen directeur Tjeerd Willem Hobma van het CIT, de ict-afdeling van de universiteit.

Dat bevestigt RUG-woordvoerder Gernant Deekens woensdag. Over de aanleiding van het ontslag wil hij niets kwijt. ‘Ik kan alleen zeggen dat we in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.’

De taken van Hobma worden voorlopig waargenomen door technisch directeur Haije Wind. De RUG is meteen gestart met de zoektocht naar een opvolger. Deekens wil niet zeggen of Hobma een eventuele ontslagvergoeding meekrijgt. Ook Wind wil geen mededelingen doen over de situatie. ‘Als Gernant wil dat ik met u praat dan hoor ik dat wel van hem’, zegt hij.

Bezorgde brief

Eind maart kwam de ict-afdeling in het nieuws, toen de dienstraad van het CIT een bezorgde brief had geschreven aan de directie. Nadat de directie twee leidinggevenden uit hun functie had gezet, was er onrust ontstaan onder medewerkers en had het vertrouwen van het personeel in het management een deuk opgelopen. Ook zou de directie niet duidelijk genoeg zijn over de toekomstplannen van het CIT.

Hobma was sinds 2013 in dienst als algemeen directeur van het CIT. Hij was daarnaast bestuurslid van het onlangs failliet gegane full-dome theater Infoversum, directeur ict Stichting LOFAR en voorzitter van de taakgroep Duurzaamheid aan de RUG.

11-05-2016